Vlasnici kućnih ljubimaca pokazali srce: Prošetali pse i mačke na Perun i donirali vrijednu udrugu iz Knina

Svi prikupljeni prilozi ovoga tjedna bit će donirani udruzi “Kninske njuškice – udrugu Berata” koja skrbi za velik broj napuštenih i ostalih pasa

Jučer je na Perunu održana humanitarna šetnja i utrka sa psima “Sreća za sve”. U sunčanom i toplom danu uživalo je 30 sudionika s 20 kućnih ljubimaca. Radi se o akciji u organizaciji salona za kućne ljubimce “Barby” iz Podstrane, u suradnji s Planinarskim društvom Perun. Cilj akcije bio je prikupiti donacije za “Kninske njuškice – udrugu Berta”. Svi prikupljeni prilozi ovoga tjedna bit će donirani spomenutoj udruzi koja skrbi za velik broj napuštenih i ostalih pasa.


– Uz natjecatelje ugostili smo i malu planinarsku školu Planinarskog društva “Veliko brdo” iz Makarske. Svi su dali priloge u granicama svojih mogućnosti. Skupili smo određenu svotu novaca, hrane i potrepštine za pse.

“Svi su pobjednici”

Što se tiče same utrke, svi su dobili poklončiće za uspomenu. Podijeljene su i medalje, ali na prilično drugačiji način. Prva osoba koja je došla s kućnim ljubimcem do hrastove šume dobila je medalju za 1. mjesto. Zanimljivo je napomenuti da se radi o gospođi koja je došla s mačkom. Nasumičnim odabirom, medalju za 2. mjesto dobila je osoba koja je bila po sredini, a gospođa koja je stigla zadnja dobila je medalju za 3. mjesto. Poruka je bila da je važno sudjelovati i da su svi pobjednici.

Kuhali smo čobanac, a bilo je i mesa s gradela, tako da nitko nije ostao gladan. Nakon utrke, u čistoj prirodi, svi su uživali u ručku – kazala nam je organizatorica Barbara Uđbinac koja je posebno zahvalila članovima Planinarske udruge Perun i HGSS-a na pomoći pri organizaciji događaja.

Donacije u pravim rukama

– Sretna sam kada sam vidjela sve te ljude koji su bili zadovoljni što su sudjelovali. Još kada se zna da će sve prikupljeno otići u prave ruke, onda sam još sretnija – kazala nam je radosna organizatorica.

Nema sumnje, ovaj lijepi događaj ima sve preduvjete postati tradicionalan.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime