VJEROVALI ILI NE, STIŽE ZIMA! Evo kavo nas vrijeme čeka u novogodišnjoj noći i prvih dana 2020.

Za vikend će dodatno zahladiti pa će najviše dnevne temperature zraka u Zagori biti od -1 do 3°C, uz obalu i na otocima od 4 do 9°C


Očekivane minimalne temperature zraka u nedjelju ujturo (MeteoAdriatic)

U većem dijelu Dalmacije prosinac je bio vrlo kišovit mjesec. Brojne mjerne postaje, mahom u Zagori, zabilježile su preko 200 litara kiše po kvadratnom metru od početka mjeseca, a jedna postaja u Zamosorju i preko 300 litara. To je već drugi iznimno kišan zaredom na Jadranu. Dobra je vijest da do kraja godine kiše više neće biti, a prva korektna ciklona s kišom nad našim područjem nije na vidiku ni početkom siječnja.


Oborine u dosadašnjem tijeku prosinca (Pljusak.com)

Danas nas očekuje još jedan pretežno sunčan dan. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura. Najviše dnevne temperature zraka u Zagori od 6 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Na Dinari i Kamešnici može pasti malo snijega. Ujutro slaba bura, naglo će ojačati u noći na subotu. Jutro hladno, u Zagori uz mjestimičan mraz. Najviše dnevne temperature zraka u Zagori od 5 do 5°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho bit će u subotu i nedjelju. Uz granicu s BiH povremeno je moguće vrlo malo snijega. Puhat će umjerena do jaka tramontana. Dodatno će zahladiti pa će najviše dnevne temperature zraka u Zagori biti od -1 do 3°C, uz obalu i na otocima od 4 do 9°C. U subotu ujutro čak uz obalu će biti malo iznad 0°C.

Očekivane minimalne temperature zraka u nedjelju ujturo (MeteoAdriatic)

Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći?

Prohladno, ali stabilno, povremeno uz umjerenu buru bit će i posljednja dva dana stare i prvi dan nove godine. U Zagori će noću i ujutro biti ponegdje umjerenog mraza, a slab mraz moguć je ponegdje uz obalu i na otocima. Danju ipak neće biti prehladno, uz obalu i na otocima većinom od 7 do 12.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime