Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili 180 tisuća eura za Sisačku biskupiju

"Izraz je to solidarnosti vjernika teritorijalno najveće upravne jedinice Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovine s narodom Sisačke biskupije"


Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije tijekom nedjeljnih sv. misa, 3. siječnja, prikupili su 180 tisuća eura pomoći za područja stradala potresom u Petrinji, Glini i Sisku te će taj iznos biti uplaćen Sisačkoj biskupiji, priopćeno je u nedjelju iz Vrhbosanske nadbiskupije.


“Izraz je to solidarnosti vjernika teritorijalno najveće upravne jedinice Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovine s narodom Sisačke biskupije”, ističe se u priopćenju.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić bili su u nedjelju Glinu te su zajedno s biskupom domaćinom mons. Vladom Košićem u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili svetu misu.

Na kraju mise mons. Vukšić izvijestio je nazočne o prikupljenim sredstvima koja će biti stavljena na raspolaganje Sisačkoj biskupiji i biskupu Vladi da ih upotrijebi tamo gdje je najpotrebnije.

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine odmah su nakon potresa koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu krajem prosinca prošle godine odlučili su skupljati jednu kolektu u svim župama u BiH, navodi se priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime