VIŠEMILIJUNSKI UGOVOR Potpisan ugovor o izgradnji i opremanju solinskog reciklažnog dvorišta

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević potpisali su ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na području sv. Kaja

Tijekom utorka ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević u solinskoj vijećnici potpisali su Ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na području Sv. Kaja.


Samom potpisivanju Ugovora koji je vrijedan 3.315.333,31 kuna odnosno 85 posto prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda nazočili su dožupan Županije splitsko dalmatinske Ante Šošić, zamjenici gradonačelnika Ivica Rakušić i Tihomir Bečko te solinski pročelnici.

– Solin je drugi grad, nakon Omiša, u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je privukao sredstva na javnom pozivu. No, prije svega mopram naglasiti kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo je prijavu od strane Grada Solina 2. listopada 2017. i u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzelo ga u obradu. Nakon tri razine kontrole, 17. studenog donesena je Odluka o financiranju. – kazao je gradonačelnik zahvaljujući se na ažurnosti i susretljivosti Ministarstva.

Reciklažno dvorište će se protezati na 1500 kvadrata i zaprimat će 15 vrsta otpada. Osim toga, Solin će provesti i niz informativno-edukativnih aktivnosti o odvajanju otpada.

Ministar Tomislav Ćorić je kako je ažurnosti doprinijela i odlična priprema od strane solinske gradske uprave.

– Svako reciklažno dvorište u Hrvatskoj korak je k ostvarenju naših ciljeva u kontekstu cirkularne ekonomije i učinkovitog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Kroz sredstva kohezijskog fonda smo 214 milijuna kuna namijenili reciklažnim dvorištima. Posljednjih šest mjeseci zaprimili smo 67 zahtjev za izgradnjom reciklažnih dvorišta od čega su  43 zahtjeva pozitivno ocijenjena – naveo je ministar Tomislav Ćorić.Navedimo kako je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić na samom kraju naveo da su reciklažna dvorišta izuzetno važna u sustavu gospodarenja otpadom te je ovom prilikom pozvao gradove i općine da slijede smjer Solina i u što kraćem roku pripreme dokumentaciju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0