VIJESTI IZ ŽUTOG STOŽERA: “Nema smjene na Gripama, Skelin ostaje trener Splita”

Izgleda da KK Split neće mijenjati trenera


Ivica Skelin ostaje, (za sada) trener prve momčadi KK Split. Ruku na srce, ne može se splitskom treneru ništa prigovoriti za rezultat, no ono što se može promijeniti jest veća minutaža za igrače na kojima će sutra počivati igra Žute momčadi. Tu prije svega mislimo na Ivana Perasovića i Roka Gizdavčića, ali i na ostale koji primjerice nisu ulazili u igru u finalu Kupa protiv Zadra. Ne možemo reći ni da bi se utakmica dobila da su spomenuti igrači zaigrali, ali jasno je kako je momčad izgubila koncentraciju u samom finišu susreta.  Dojma smo da su igrači Splita kad se lomila utakmica bili pomalo potrošeni, umorni.


Svakog trenera drži rezultat. Sportsko postignuće mora biti kompatibilno s razvojem mladih igrača. Trener mora pronaći ravnotežu.

Skelin ima problem jer tijekom sezone teško može uigrati momčad. Prvo, momčad se slaže tijekom cijele sezone, u zadnjoj seriji imamo nekoliko novih igrača koji se moraju uklopiti, Marić, Ukić, Babić, imamo ozljeđene Mesičeka i Đokovića. Split nije niti Zadar niti Cibona da može trošiti na konstantna pojačanja, na Gripe dolaze samo oni koji su dostupni. A to znači usred sezone. Zatim, Split ima nekoliko reprezentativaca, što domaćih što stranih pa je svaka reprezentativna akcija nova trenažna rupa gdje trener nema s kim raditi. Reprezentativci se vrate umorni, pa sve iz početka. Trener Skelin je nakon Zadra istaknuo:

– Nakon akcije reprezentacije bit ćemo još gori…

Dva su natjecanja još aktualna, ABA liga gdje je važno zbog financija sačuvati status, odnosno ne ispasti iz lige, te HT Premijer liga, točnije domaće prvenstvo gdje opet KK Split spada među tri najbolje domaće momčadi i može računati barem na poluzavršnicu. Pa i na trofej.

Tako da vjerujemo da uprava KK Split neće mijenjati trenera, a i koga bi doveli, ako i postoji lista želja, sa te liste trenutačno treneri nisu dostupni. A mijenjati trenera samo da bi promijenili – nema nekog smisla.Skela za sada, mirno spava.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
4
Molim?
6Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime