Izgled koji se dogodio na splitskoj Rivi kada je nekoliko huligana napalo srpske vaterpoliste postao je vruća političke tema u gradskom kotaru Grad. Povod svemu bio je status kotarskog vijećnika Marina Krpetića u kojem je pozdravio napad na Zvezdine vaterpoliste. Krpetić je vijećnik kotara Grad, ali i čelnik Udruge stanara povijesne jezgre Get. Danas su se oglasili i iz Vijeća GK Grad u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Žarko Matijević. Priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:

Dana 8. veljače u Splitu, na Rivi, došlo je do nekontroliranog, necivilizacijskog, primitivnog, nasilničkog  i vrlo agresivnog ispada i napada usmjerenog protiv sportaša iz Srbije.

Na taj gnjusni čin reagirao je i Marin Krpetić objavom na svom Facebook profilu, ali na užasavanje mnogih, riječima podrške počiniteljima. Njegovu objavu prenijela je vaša kolegica Topić, predstavivši autora kao predsjednika Udruge stanara stare gradske jezgre i kao kotarskog vijećnika u Vijeću GK Grad.

Predsjednik Vijeća GK Grad, Žarko Matijević, odmah je, u nedjelju, sazvao hitnu sjednicu Vijeća na kojoj je šest od ukupno sedam vijećnika izrazilo zgražanje nad stavom Marina Krpetića koji im je putem društvenih mreža potvrdio da stoji iza svakog slova kojeg je napisao. U nevjerici da među njima sjedi vijećnik s takvim stavovima, oštro su osudili ne samo gnjusni napad, već i riječi podrške vijećnika s kojim su do sada uvijek donosili jednoglasne odluke. Ovaj put su odlučili oštro i javno suprotstaviti se njegovom stavu koji ni na koji način ne odražava njihove svjetonazore te ne dozvoliti da se neodgovorna i skandalozna izjava njihovog dojučerašnjeg kolege dovede u bilo kakvu vezu s njihovim predanim radom i postignutim rezultatima.

Vijeće GK Grad smatra da osoba s takvim stavovima, spremna to i objaviti na društvenoj mreži, u najblažem slučaju, ne zavrjeđuje obnašanje javne funkcije koja mu je povjerena.

Za Vijeće GK Grad,

Žarko Matijević, predsjednikKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime