VIDEO Udari do 110km/h: Olujno jugo prekinulo brojne brodske linije, očekuju se izraženiji grmljavinski pljuskovi

Na većem dijelu obale puše jak i vrlo jak jugozapadni vjetar i jugo, koji će poslijepodne okretati na tramontanu i buru


Lebićada u Komiži

Nova jača promjena koja je započela jučer utjecat će na vrijeme u Dalmaciji i danas, pa nas veći dio dana očekuje promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s kišom. Očekuju se lokalno i izraženiji grmljavinski pljuskovi, pogotovo u drugom dijelu dana.


Na većem dijelu obale puše jak i vrlo jak jugozapadni vjetar i jugo, koji će poslijepodne okretati na tramontanu i buru. DHMZ upozorava da će najjači udari vjetra biti između  35 i 60 čvorova (65-110 km/h).

– Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – upozoravaju iz DHMZ-a putem Meteoalarma.

Prema posljednjim informacijama, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linij Ubli-Vela Luka-Split, te katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime