VIDEO Još jedan incident nakon što su volonteri zasadili stabla na području Šumice: “Očito netko tu želi hotel”

"Sve smo prijavili policiji" - kaže nam Javorčić

Treću godinu zaredom u Hrvatskoj se organizira ekološka akcija “Zasadi stablo, ne budi panj”. U akciji sudjeluju i splitski volonteri, a prva stabla ovogodišnje akcije u Splitu jučer su zasađena na podruju “Šumice”, odnosno tamošnjeg platoa koje se dijelom koristilo i kao parkiralište.


No, na uspješno obavljenoj akciji zabilježen je i jedan incident. Kako nam kaže volonterka Lara Javorčić, zbog važećih epidemioloških mjera nije se zvalo puno volontera. U suradnji s Parkovima i nasadima, osigurana su stabla koja su jučer posađena na području Šumice.

– Akcija će trajati cijeli ožujak. Danas se sadi na području Ljubitovice, sutra smo u Splitu kod Prirodoslovne škole u 12 sati. U ponedjeljak smo u Solinu, slijedi sadnja na Mosoru za vikend povodom tradicionalnog događaja “Uspon 100 žena na vrh Mosora”.

Ono što me posebno raduje je to da će stabla saditi brojne škole poput onih od Imotskog, preko Vrgorca, Klisa, Solina. Općine i gradovi su donirali stabla za lokalne zajednice. Također je donaciju napravio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Očito nemamo tako puno “panjeva” – kazala nam je Javorčić.

“Sve se radi s dozvolama”

– Ipak, jučer smo imali incident. Naše volontere je verbalno napao, odnosno vrijeđao jedan muškarac, dok smo sadili stabla na području Šumice. Sudeći prema ovoj reakciji, radi se o osjetljivom području, a ako pregledamo što se pisali po medijima zadnjih godina, spominje se i gradnja hotela na ovoj lokaciji. Volontere je vrijeđa električar iz obližnjeg ugostiteljskog objekta. Ono što je bitno naglasiti, volonteri i djelatnici Parkova i nasada sade stabla isključivo tamo gdje imamo dozvolu. Jasno je da gradska firma ne bi sadila stablo na zemljištu gdje situacija nije jasna – priča nam Javorčić.

Kaže da se incident ponovio u poslijepodnevnim satima i da je sve prijavljeno policiji.


Policija: Obavljen razgovor sa ženom

– Popodne je naša volonterka koja živi na tom području i koja je dio grupe koja se zalaže za očuvanje zelenika u Šumici došla na lokaciju provjeriti jesu li stabla na mjestu gdje su zasađena. Tamo je ponovno naišla na uvrede i prijetnje, a sve je prijavljeno policiji – zaključuje Javorčić koja nam je poslala, kako kaže, tek dio jučerašnje incidenta.

“Jučer je u prostorije policije pristupila ženska osoba te prijavila uvrede od strane druge osobe na području Bačvica. Obavljenim provjerama nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela. Pošto je do navedenog došlo zbog korištenja i uređenja javne površine o svemu je izvješteno nadležno komunalno redarstvo grada Splita” – odgovorili su nam u policiji.Upit smo poslali Komunalnom redarstvu grada Splita, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
8
Grrr
12
Molim?
3

1 KOMENTAR

  1. Dokon čovik. Lika osobno znan. Stvarno je električar. Radija je u škveru. Radit sa njin bi bija pakal. Moralo bi sve bit po njegovu i uvik je mora bit u pravu! Jako težak čovik. Lik je svađona. Voli se dirat u ljude. Đir bi mu uvik bija zajebavat “vlaje” i bosance i shodno tome je dobiva i batine! Ljude bi ocjenjiva po “nekom svom osobnom doživljaju”, a bija je jedan od rukovodioca u elektro radioni u škveru, tako da ako te prikriži, moš i dubit na glavi, ne šljivi te više ni 2 posto! Lik je jako bahat, galamdžija i neugodan. Ako vam bude ikako više pizdija, toplo vam preporučan da ga slobodno pošaljete u neku stvar!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime