VELIKO SRCE SPLITSKIH UMJETNIKA: Organizira se Humanitarna izložba „Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu“

Izložbu će pratiti i online aukcija svih izloženih radova


Humanitarna izložba pod nazivom „Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za  Banovinu“ otvorit će se u utorak 16. veljače, s početkom u 12 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, R. Boškovića 31. Izložbu će otvoriti rektor splitskog sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić.


– Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju svih mjera preporuka Nacionalnog stožera te da prilikom dolaska u Sveučilišnu galeriju nose zaštitne maske i da se drže propisane fizičke udaljenosti od 2 metra. Također na ulazu će se posjetiteljima mjeriti temperatura – poručuju sa Sveučilišta u Splitu.

Izložbu će pratiti i online aukcija svih izloženih radova, kako slika, tako i skulptura, a prikupljena sredstva namijenjena su studentima i njihovim obiteljima koji su pogođeni razornim potresom na području Banovine. Online aukcija bit će postavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu, a licitirati za izloženih djela bit će moguće 24 sata, od 25. do 26. veljače, što je ujedno i posljednji dan izložbe u Sveučilišnoj galeriji.

Postav izložbe sadrži ukupno dvadeset i dva (22) rada istaknutih imena splitske akademske likovne scene, svoja djela su donirali:

Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Željko Bubalo, Ljubica Buble Dragojević, Mladen Čulić, Edvin Dragičević, Nikola Džaja, Kažimir Hraste, Stjepan Ivanišević, Ivan Listeš, Petar  Jakelić, Robert Jozić, Kuzma Kovačić, Helena Mardešić Sikora, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Dražen Pejković, Hrvoje Marko Peruzović, Velebit Restović, Dijana Iva Sesartić, Vjekoslav Stipica i Vice Tomasović.Početna cijena svih radova iznosit će 5.000,00 kuna, a kupiti željenu umjetninu bit će moguće putem aukcijske online licitacije kako bi se pružilo što veću pomoć onima najpotrebitijima. O točnom terminu, kao i detaljima kako licitirati, obavijestit ćemo javnost u idućim danima, kako  putem sveučilišnih komunikacijskih kanala, tako i putem medija.

Važnost izložbe, kako i dolikuje umjetnosti, nije samo u kreativnom prilogu splitskih autora, redom eminentnih imena naše likovne scene, već i u njezinom moralno-etičkom karakteru. Donacijom svog rada istakli su esencijalnu  ulogu umjetnosti. Kupci radova, uz umjetnički rad, dobit će priliku iskazati solidarnost i pružiti potporu studentima i studenticama koji dolaze iz područja Sisačko-moslavačke županije zahvaćenih potresom.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime