VELIKO SRCE SPLITSKIH DARIVATELJA KRVI Prometovci prikupljali, pa uručili novčanu pomoć šesteročlanoj obitelji iz Gline

Sredstva su prikupljena od članova splitskog kluba, a dio su preusmjerili iz sredstava Kluba koja su bila određena za marende nakon akcija darivanja krvi


Najstariji splitski klub dobrovoljnih darivatelja krvi (prošle godine su proslavili 50 godina od osnivanja, a prije dvije godine su dobili skupnu nagradu Grada Splita za najuspješniji klub), onaj Prometov, posljednjih 15-ak dana je prikupljao sredstva za pomoć potresom pogođenoj Baniji.


Kako nam je kazao predsjednik DDK Promet Split, preko Crvenog križa u Glini su potražili tri obitelji kojima je novčana pomoć najpotrebnija…

– Odlučili smo se pokušati pomoći ljudima, koliko se može, pa smo u ovoj akciji skupili 15 tisuća kuna za tri obitelji. Sredstva su prikupljena od članova našeg kluba, dio smo preusmjerili iz sredstava Kluba koja su bila određena za marende nakon akcija darivanja krvi. Mi smo pitali ljude u Crvenom križu da procjene kojim obiteljima s puno djece je potrebna pomoć.

Tako smo se organizirali, novac na kraju ide jednoj obitelji sa šestero djece koji su smješteni u kamp-kućici te još dvije familije s po četvero djece, a trenutno stanuju u kontejnerima… – pojasnio je odabir i tijek ove humanitarne akcije Ivica Perković, predsjednik DDK Promet Split, dodajući kako su istovremeno u akciji dobrovoljnog darivanja prikupili 104 doze krvi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
18
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime