Splitska bolnica je u utorak odaslala apel u kojem mole građane za hitnom donacijom krvi. Naime, ove godine do nestašice krvi došlo je mjesec dana ranije nego prethodnih, a već su i otkazane neke operacije. Građani su u srijedu ujutro masovno darivali krv, ali pročelnica Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Split Jela Mratović – Mikulandra kaže kako to nije ni približno dovoljno da bi se stvorile stabilne zalihe.

Povezani sadržaj

U pomoć splitskoj bolnici odlučili su priskočiti vatrogasci s područja Šibensko – kninske županije, a pozvali su sve kolege i građane, koji su to u mogućnosti, da im se pridruže.

– Zbog katastrofalne nestašice krvi (Prvenstveno 0 i A krvnih grupa) zbog koje su odgađane čak i operacije, DVD Bilice, DVD BRODARICA – KRAPANJ, DVD Šibenik, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Primošten su se u kratkom roku odlučili organizirati te uložiti sva raspoloživa sredstva i više od toga kako bi barem djelomično olakšali situaciju i pomogli onima kojima doslovno život visi o dragocjenoj tekućini u OVIM trenutcima!!

Apeliramo na sve naše kolege vatrogasce, ali i civile, bez obzira kojem DVD-u ili DDK pripadali, a koji su prikladni kandidati za darivanje krvi da nam se jave sutra do 16 sati kako bismo u petak, 20.07.2018. u jutarnje sate mogli krenuti za Split i na transfuzijskom odjelu KBC-a darovati šta više ove tekućine koja život znači!!

Jako je bitno da nam sutra do 16 sati javite možete li ići i koja je vaša krvna grupa kako bismo mogli osigurati adekvatan broj vozila koja će donatore prevoziti u Split. Molimo da nam se javljaju samo ozbiljni donatori!!!

Sutra u 18 sati ćemo u skladu sa odazivom objaviti točno vrime i modalitet polaska.

Moramo naglasiti kako smo već kontaktirali nekoliko prijevoznika koji su spremni ustupiti svoja vozila i besplatno prevesti sve donatore!

Također, molimo sve potencijalne partnere, udruge udruge građana i pojedince da nas kontaktiraju i pomognu na svaki način na koji mogu da skupimo šta više doza!
Čak i ako se dotad ova privremena kriza riješi, potreban je konstantan priliv krvi za spašavanje života jer radi se o supstanci koje nikad nema dovoljno!

Kontakt osobe za pojedina područja odgovornosti:

DVD Bilice
Andrija Ćaleta Car
0916193575

DVD Šibenik
Ante Troskot
0989711223

DVD Brodarica – Krapanj
Dino Gašperov
0989575015

DVD Vodice
Ivan Jozić
0998181515

DVD Primošten
Josip Jadrijević
0911722202

Ako ne pripadate nijednoj navedenoj Općini ili Gradu, slobodno se javite na bilo koji od navedenih brojeva da Vas upišemo i da se svi skupa nađemo kako bi učinili ovo djelo života vridno!!

Očekujemo Vas!!!

Darivanjem krvi darujete život! – poručili su vatrogasci.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime