VELIKO SRCE OTOČANKI Bračanke ženama Banovine šalju kolače i torbice

"Idemo u Petrinju gore smo našli jednu mladu obitelj kojima treba nešto pomoć i sredit na kući. Uzeli smo materijal i sve sa sobom i dio kolača od ove akcije koje oni nisu mogli ukrcat"


Čini se da je strah stradalih u potresu na Banovini kako će nakon prvog vala humanosti ostati zaboravljeni bio neopravdan. Pomoć i dalje stiže, ovaj put s Brača, više od 400 kilograma kolača ispekle su žene s cijelog otoka.


Nismo svi stvoreni za velike stvari, ali možemo raditi male s ljubavlju – stoji u jednoj od brojnih poruka koje su zapakirane zajedno s kolačima, javlja HTV.

Uz kolače poslane su i mnogobrojne torbice napunjene ženskim sitnicima.

– Pošto sve peku kolače da se može još nešto za te žene pa eto da žena ženi pokloni tu torbu i nešto stavi u tu torbu, može poruka, može bio šta uglavnom su napunili te torbe, kaže Keti Glasinović, Nerežišća.

Brač se organizirao i u konkretnoj pomoći. Općina Milna osigurala je tako dva kontejnera, planiraju iznajmiti još dva za pomoć stradalima.

– Ali sam isto tako uvjeren da duh pomoći neće stat i dok zadnja obitelj ne bude zbrinuta isto kao i mi. Cijela Hrvatska će stat na noge i pomoći svima kojima je potrebno, kaže Frane Lozić, načelnik općine Milna.Akciji su se priključila i dobrovoljna vatrogasna društva zadužena za transport svega prikupljenoga.

– Ovo nam nije prva akcija, mi smo već održali jednu akciju, dva kombija robe hrane potrepština poslali smo preko Crvenog križa, kaže Antonio Mladinić, zapovjednik DVD-a Milna.Članovi bračkog moto kluba put Petrinje će kombijem punim građevinskog alata.

– Idemo u Petrinju gore smo našli jednu mladu obitelj kojima treba nešto pomoć i sredit na kući. Uzeli smo materijal i sve sa sobom i dio kolača od ove akcije koje oni nisu mogli ukrcat, rekao je Jakov Klinčić, predsjednik Moto kluba “Brač 2005”.

Ovi dobri ljudi sretno su stigli i poručuju da su pomoć kao i svi oni slatki paketi došli upravo onima kojima i trebaju, javlja HTV.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime