Volonterska sekcija IV. gimnazije “Marko Marulić” Split, pod vodstvom knjižničarke Karoline Viđak i profesorice Marijane Munitić, je uz potporu ravnateljice Ninočke Knežević, djelatnika i učenika organizirala prikupljanje sredstava za kupnju opreme Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji beskućnika. Naši reprezentativci ove godine odlaze na međunarodni turnir u Engleskoj, a vodit će ih izbornik Denis Maslov iz splitske Udruge Most.

Preko 6000 kuna prikupljenih sredstava, koja su donirali učenici i zaposlenici IV. gimnazije “Marko Marulić” Split, uručeno je tijekom proslave dana škole na pomoćnom igralištu HNK Hajduk Split gdje se odigrala revijalna utakmica između hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika i “Marulićevaca”.

– Posebno nas raduje što smo na ovakav način proslavili Dan škole. Organizirana je humanitarna revijalna utakmica između učenika naše škole i hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika, a uz to smo donirali i preko šest tisuća kuna prikupljenih u akciji. Mene raduje što se ovo prepoznalo kao podrška i druženje između naših učenika i korisnika domova i Centra za beskućnike. U sklopu ove akcije naše smo učenike upoznali s problemom beskućništva i siromaštva, ali i s radom i ambicijama reprezentacije beskućnika. Podrška punih tribina je dokaz da su učenici inicijativu objeručke prihvatili, zaključila je ravnateljica IV. gimnazije Ninočka Knežević.

Rezultat je ipak prevagnuo na stranu “Marulićevaca”, ali moramo napomenuti kako na utakmici nije napravljen niti jedan prekršaj. Igrači su se nakon sučeva zvižduka rukovali i zajedno fotografirali na Poljudu. Kako je izgledao ‘derbi’ pod Marjanom pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime