Sedamdeset godina. Lipih sedamdeset lita… E, baš toliko je jučer proslavio jedan vitalan starac mlade krvi. Mornar mu je ime, a veslanje, poslužimo li e modernim ričima, „core business“. I, eto, fešta se održala baš u restoranu „Stari mornar“. Da cila priča bude baš lipo zaokružena.

Veliko slavlje u povodu okrugle obljetnice Hrvatskog veslačkog kluba Mornar obilježili su svi kojima je veslanje u srcu. Od članova uprave, veslača (što sadašnjih, što bivših) koji klubu udišu život, do trenera koji isti taj život i održavaju, pa sve do vjernih prijatelja, susjeda i simpatizera kluba.

– Neizmjerno sam ponosan što imamo priliku proslaviti ovako visok rođendan u društvu najmilijih. Imali smo uspona i padova tijekom godina. Uspjesi i zatišja su se redovito izmjenjivali, no najvažnije je što smo odgojili generacije ljudi. Odgojili tako da su postali baš pravi pojedinci, kako u svojim familijama, tako i u društvu. Također mi je i neopisivo drago što mogu pozdraviti sve naše prijatelje i ostalih veslačkih klubova iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine – kazao je Boris Anzulović, predsjednik Mornara.

Dodijeljene su plakete i zahvalnice za iznimne sportske rezultate, doprinosu radu kluba, te za izniman doprinos radu i unaprjeđenju kluba u periodu od zadnjih deset godina. Bivši i sadašnji veslači i veslačice zaslužni za iznimne sportske rezultate tako su Andrea Palada, Niko Dunkić, Vitomir Čavrlj, Marin MladinićAnte Ančić, Marin Ančić, Domagoj Barbača, Marin Perković, Goran Mahmutović, Niko Anzulović Mirošević i Gordan Ćurin.

Predsjednik Anzulović je također darovao zahvalnice ostalim veslačkim klubovima, a najviše pljeska pobrali su iz veslačkog kluba Vukovar koji s Mornarom ima posebnu vezu. Naime, klub iz lučice Poljud je bio inicijator povratka osmeraca na Dunav, odmah poslije rata. Utrka studentskih osmeraca koja je tada dogodila je čedo suradnje baš Mornara i hrvatskog veslačkog kluba Vukovar.

U ugodnoj atmosferi druženje se nastavilo uz slavljenički ručak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime