Ne znam imamo li pravo ovo nazvati najvećom sportskom pričom ili smo možda preveliki navijači Gorana Ivaniševića pa smo sve ovo što se dogodilo prihvatili kao krunu jedne briljantne karijere. Kako god, jedno je u ovoj priči neosporno – Goran Ivanišević je na briljantan način zaokružio veliku karijeru u kojoj je osvojio samo jedan Grand Slam naslov, ali taj jedan Wimbledon iz 2001. godine je otvorio vrata svemu što se s Goranom i njegovom karijerom dogodilo kasnije.

Tko je tada 2001. godine razmišljao da će jednoga dana njegova karijera zatvoriti krug u Kući slavnih i Newportu, ali tada nam to i nije bilo važno, a možda ni njemu.

No kako je prolazilo vrijeme tako je rasla legenda o jednom velikom rezultatu koji se dogodio kada je za mnoge već bio na kraju karijere i kada je do trijumfa u Londonu stigao s pozivnicom organizatora, a tada je bio 120 i neki ili 130 i neki tenisač svijeta, piše portal Sportske novosti.

Bio je to put koji je za one koji vole Gorana Ivaniševića bio put koji je nemoguće ponoviti, no kada je u onom spektakularnom finalu jednog ponedjeljka u Londonu pobijedio Pata Raftera sa 9:7 u petom setu rodila se legenda, legenda o Goranu i jednom Wimbledonu. Nije tada razmišljao o Kući slavnih, ali kako je prolazilo vrijeme dogodila mu se kandidatura. U prvom pokušaju nije dobio dovoljan broj glasova da bi ušao, a stanovnici Kuće slavnih su postali Kineskinja Na Li i Rus Jevgenij Kafeljnikov.

Prihvatio je to ležerno i realno, jer je znao da su ispred njega to mjesto izborili bolji. Čekao je novu priliku, a ta se prilika ukazala ove godine. Za početak dobio je najveći broj glasova fanova, ali to je bio tek mali dio onoga što mu je bilo potrebno da bi završio u Newportu i napokon ovih dana u Melbourneu je doznao ono što dugo ni sam nije mogao vjerovati. Dobio je dovoljan broj glasova onih koji su o tome odlučivali, on i pobjednica Wimbledona Španjolka Conchita Martinez.

Objava se dogodila na središnjem terenu Rod Laver Arene, a priča koja je počela davno kada je mali Goran sanjao da će jednoga dana igrati i osvojiti Wimbledon se napokon zaokružila. Nemoguće je i zamisliti bolji kraj.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime