Naša najpoznatija daljinska plivačica Dina Levačić najavila je preplivavanje kanala Tsugaru u sklopu projekta Velikih Sedam. To će biti njen četvrti plivački maraton od ukupno sedam velikih svjetskih plivačkih maratona koje namjerava preplivati u svojoj karijeri.

Levačić je krajem srpnja, zbog velikih dišnih problema, morala odustati i od drugog pokušaja da prepliva 54 kilometra od Visa do Splita, no sada najavljuje novi svjetski pothvat.

– Krajem kolovoza ove godine odlazim preplivati kanal Tsugaru u Japanu, koji se zbog snažnih morskih struja smatra jednim od najtežih plivačkih maratona u svijetu, i to će za mene biti veliki izazov jer u tom kanalu ima tuna i morskih zmija, ali nije opasno po život – rekla je 23-godišnja Solinjanka Levačić i naglasila da je kanal Tsugaru dug 30 kilometara te da ga je do sada uspjelo preplivati samo 30 plivača.

Podsjetimo, Sedam velikih (Ocean seven) je serija od sedam svjetskih plivačkih maratona koja je ustanovljena po uzoru na sedam alpinističkih vrhova. Dina Levačić je iz serije ‘Sedam velikih’ do sada već preplivala tri maratona – kanale Catalina, La Manche i Molokai. Nakon kanala Tusgaru u Japanu, ostat će joj preplivati još Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske, Gibraltarski kanal između Europe i Afrike te Cookov kanal u Novom Zelandu.