VELIKI USPJEH SPLITSKE ŠKOLE Elektrotehnička škola debitirala na utrci solarnih električnih vozila pa osvojili prvo mjesto

[VIDEO] Sve su financirali sami, radili u slobodno vrijeme pa osvojili prvo mjesto u debitantskom nastupu! Veliko bravo svim učenicima i profesorima ETŠ Split!

Elektrotehnička škola Split ove je godine po prvi put sudjelovala na utrci solarnih električnih vozila SOELA u Sisku koja se ove godine održava 7. put zaredom.


Radi se o utrci međunarodnog karaktera koja promovira inovativnost i praktičan rad nastavnika i učenika u tehničkim i strukovnim školama. Zadatak svih škola je napraviti solarno vozilo po zadanim tehničkim parametrima nakon čega vozilo sudjeluje u utrci.

– Potaknuti entuzijazmom učenika, odlučili smo i sami krenuti u avanturu i složiti naše vozilo za utrku. Ponosni smo što možemo reći kako smo se iz Siska vratiti s peharom za osvojeno prvo mjesto u slobodnoj kategoriji unatoč nizu zapreka s kojima smo se susreli prilikom izrade i testiranja vozila. Vozilo je izrađeno isključivo ograničenim vlastitim sredstvima pa je ovaj uspjeh tima još i veći, rekao nam je Ante Vlah, profesor ETŠ Split.

Ekipu su činili: Marko Perišić – glavni i odgovorni mehaničar, Ante Uvodić – vozač, Nikola Vrsalović – menadžer, Ivan Pavao Lozančić – elektronika, Mateo Jeličić – dokumentacija, Petar Milun – crash test vozač, meštar Ivan Ćosić – tehnička služba, sve to uz podršku ravnatelja Igora Radanovića, Žarka Miškića i šefa ekipe Ante Vlaha.

Iz ekipe su uputili posebne zahvale Ivanu Iliću i Urošu Vovčaku za spas u posljednjim trenutcima. Kako je izgledala vožnja splitskih elektrotehničara pogledajte u priloženom videozapisu.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime