VELIKI PREOKRET Sporni Zakon o koncesijama ne ide na izglasavanje

Jutros su se građani okupili na Markovom trgu u nastavku akcije “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?”

Jutros su se građani okupili na Markovom trgu u nastavku akcije  “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?” kako bi apelirali na zastupnike da glasaju protiv donošenja štetnog Zakona o koncesijama. U akciji, uz inicijatora, Pokret otoka, sudjeluje više od 60 prijateljskih inicijativa, udruga, lokalnih samouprava, tvrtki kojoj su se pridružile stotine otočana i građana diljem Hrvatske.


Predsjednica inicijative Pokret otoka, Maja Jurišić, kaže kako se čini da je akcija polučila uspjeh.

– Jutros su u Zagreb stigli prosvjednici s više naših otoka, kojima su se pridružili građani Zagreba. Oko 9:30 zastupnici Sabora su nas obavijestili kako se danas neće izglasavati Zakon o koncesijama, koji je bio na rasporedu. Nisu nam htjeli dati više informacija, rečeno nam je da će se prvo tražiti mišljenje Vlade. Više ćemo znati kasnije. – kaže Jurišić.

Velik je to uspjeh znajući da je ministar Zdravko Marić jučer izjavio kako neće biti trećeg čitanja prijedloga Zakona o koncesijama U Saboru, što je zahtjev prosvjednika. Rekao je da je taj zakonski prijedlog prošao dva čitanja, te je postignuta visoka razina zadovoljstva oko provedene javne rasprave i usuglašavanja, što je trajalo godinu i pol dana.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0