Gradonačelnik Dalibor Ninčević sa suradnicima, zamjenikom gradonačelnika Ivicom Rakušićem i Tihomirom Bečkom te predsjednikom Solinske zajednice sportova Nikolom Tokićem, upriličio je danas prijem za pobjednika velikog K1 Grand Prix turnira u Japanu Antonija Plazibata.

Dvadesettrogodišnji Solinjanin Antonio Plazibat je pomeo konkurenciju prošlog tjedna u japanskoj Saitama areni. Za pobjedničku titulu odradio je dva nokauta, a u finalu je slavio na bodove. Prvo je nokautirao Japanca K-Jeea, a onda i njegova sunarodnjaka Makota Ueharu, dok je u finalu pobijedio Marokanca Ibrahima El Bounija, te postao treći Hrvat kojemu je uspjelo osvojiti K1 turnir.

Uz Plazibata, prijemu u solinskoj gradskoj upravi nazočili su i legendarni Solinjanin Branko Cikatić, prvi Hrvat koji je osvojio naslov K-1 prvaka, a koji je ujedno i Plazibatov mentor te treneri Mile Bajić i Veljko Vetma.

Na samom početku prijema nije se mogla zaobići spomen vezano za jučerašnje suđenje u Haagu te je gradonačelnik Dalibor Ninčević izrazio sućut obitelji preminulog generala Praljka. Nakon, tužnog početka sami pehar kojeg nosi prvak K-1 simbolizirao je veselu atmosferu današnjeg susreta.

– Veliki je ponos jednog Grada kao što je Solin imati ovakvoga sportaša kao što je naš Antonio – kazao je gradonačelnik Ninčević – U Japanu, a i šire čulo za Hrvatsku, Dalmaciju i Solin – s ponosom će gradonačelnik Ninčević koji je nadodao da jedan mali Grad, kao što je Solin ima dva prvaka K-1 Grand Prixa.

Uz naslova K-1 prvaka solinski Antonio Plazibat kao član KBK Ameno je u lipnju osvojio i Prvenstvo Hrvatske u disciplini  K-1, u teškoj kategoriji (+91 kilogram). Zanimljivost kod osvajanja ovoga naslova jest što se Antonio u trebao susresti s Tomislavom Čikotićem, kako je riječ o velikim prijateljima, ali i kolegama iz splitskog Amena, do njihove borbe nije ni došlo te je dogovorom titula otišla u ruke Plazibata. Što pokazuje i humanost i emotivnost ovih jakih sportaša.

– Zahvalan sam svome Gradu što ste me ovako toplo primili. Svakom sportašu važna je podrška sugrađana – rekao je Plazibat koji je bio iznenađen kako se brzo pročula vijest o njegovoj pobjedi. Iznenađujuće je koliko je Antonio samozatajan i tih, očekujete nakon viđene pobjede u K-1 areni ugledat nekog strogog i velikog diva, no solinski prvak Plazibat će vam reći kako je zahvalan na pažnji koja mu je data i kako je oduševljen Japanom u koji se opet vraća iduće godine u ožujku gdje ga očekuje nova borba.

O samom dojmu glede Antonija potvrdit će vam i njegov mentor, čovjek koji je 1993. prvi otišao s ovih prostora i pokorio Japan, Branko Cikatić. Kao i njegovi treneri Vetma i Bajić koji vješto paze na njega.

U ime Solinske sportske zajednice Plazibatu je čestitao predsjednik Tokić, koji je naveo veliku humanost i domoljublje sportaša koji se bave borilačkim sportovima, navodivši 1991. i veliku humanost Branka Cikatića.

Na samom kraju susreta gradonačelnik Dalibor Ninčević uručio je prigodni poklon Antoniu Plazibatu, a za uspjeh Grad ga je nagradio i novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kuna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0