Danas u 15 sati vrijeme na istoku Splita staje. Na teren izlaze dva kluba čije je rivalstvo u samo dvije godine postalo jedno od najprepoznatljivijih na razini Splitsko-dalmatinske županije. Nažalost, ne zbog nogometnih poteza kojima bi u normalnim okolnostima trebao obilovati najsportskiji grad na svitu, nego zbog nesređenih odnosa na temu korištenja terena u Pricviću, nogometnom hramu Žrnovnice.

Naravno, u 6. kolu 2. ŽNL susrest će se domaćin Hrvatski braniteljski dragovoljački nogometni klub Mosor – Sveti Jure (bivši HNK Mosor koji od prosinca 2019. nastupa pod novim imenom) te NK Mosor Žrnovnica, koji je osnovan u rujnu 2018., kao znak nezadovoljstva događajima u Pricviću.

Iako mlađi Mosor rezultatski lošije stoji na tablici od starijeg, u dosad jedinoj odigranoj službenoj utakmici bolji su bili “gosti” u Pricviću. Bilo je to 20. listopada 2019. godine, kada su pred više od 500 gledatelja golom Ivana Kambera pobijedili “mlađi” Mosoraši.

POVIJESNA UTAKMICA U ŽRNOVNICI Cijelo mjesto reklo NE sadašnjem stanju u Pricviću: Novoosnovani Mosor pobijedio “stari” Mosor

Uzvrat koji se trebao igrati na proljeće zbog situacije s koronavirusom nije odigran. Trenutno na ljestvici bolje stoje domaćini, koji pretendiraju na vrh tablice. Današnji “gosti” su posljednji, sa samo jednim osvojenim bodom.Iako se situacija što se tiče korištenja terena sada bitno izmijenila, “novi” Mosor se još uvijek nije vratio kući. Naime, odlukom splitskog Gradskog vijeća od 8. rujna pravo korištenja nogometnog stadiona u Pricviću više neće imati isključivo HBDNK Mosor-Sveti Jure. Ubuduće bi taj objekt trebao biti pod upravljanjem grada Splita, odnosno Javne ustanove sportski objekti.

OKONČANA VIŠEGODIŠNJA AGONIJA Povijesna odluka: Grad Split preko svoje javne ustanove preuzima upravljanje Mosorovim igralištem

“Predivna je ova sinergija više od 100 ljudi. Danas ćemo zahvaliti njima i svim Žrnovčanima na podršci”

Za najavu utakmice smo popričali s glavnim akterima ove priče. Trener gostiju Ivan Pivčević optimističan je uoči derbija.

– Situacija na ljestvici je adekvatna našem zalaganju na terenu, ali možda je falilo malo sreće da bude još koji bod na kontu. Gledamo da cijeli rad iz korijena bude kako treba, počevši od djece pa sve do odraslih. Želimo raditi pa će i rezultat doći. Prva dva kola smo bili totalno ispod nivoa. Utakmica protiv Čaporica je bila po meni vrlo dobra, ali jedna greška nas je koštala boljeg rezultata. Tako smo igrali i protiv Glavica, koji su odlična momčad, ali smo napravili dva naivna penala. To se rijetko događa na utakmicama, ali što je tu je. Radimo konstantno, imamo tri treninga tjedno uz utakmicu. Ne znam jesmo li ikad održali trening ispod 15 igrača. Čast je raditi s tim momcima – kazuje nam Pivčević.

Kako stvari stoje, još se ne zna kada će se dogoditi dugoočekivano “useljenje” u Pricviće. To im i dalje stvara probleme u radu.

– Pratimo situaciju. Informacije su svakakve, ali mislim da je to procedura koja se mora odraditi. Kada Grad preuzme upravljanje, dat će sigurno termine svima koji žele koristiti terene u Pricviću. I dalje treniramo na TTTS-u, na terenima Uniona, kojima treba zahvaliti. Njihovo strpljenje je bez granica, koliko oni nama dopuštaju sve. Teren nam nije adekvatan jer je premali. Drugačiji je osjećaj za prostor. Da smo u Pricviću, sigurno bi bila drugačija priča. Volio bih se ovom prilikom zahvaliti svima u klubu. Predivna je ova sinergija više od 100 ljudi. Danas ćemo zahvaliti njima i svim Žrnovčanima na podršci – jednostavno opisuje trener NK Mosora.

“Oni su možda kvalitetniji za nijansu, ali mislim da će borba i srce presuditi”

Njegovi igrači ne mogu dočekati početak utakmice.

– Pričaju da žele kopirati prošlu godinu i ostvariti prvu pobjedu. Stvarno su odlični, prava sportska klapa. To je grupa od 25 momaka koji su na nivou. Žele pobijediti danas, ali ne želimo negativne konotacije utakmice. Želimo da ostane na sportskoj razini i samo pričamo o tome. U interesu nam je prezentirati klub onako kako smo ga i postavili prvog dana. Ali naravno, nakon utakmice s Glavicama su počele priče i pripreme. Jedva čekamo da lopta krene s centra – rekao nam je Pivčević.

Njegovo mišljenje dijeli i njegov igrač Jure Bartulić, koji nam je kratko kazao:

– Uvijek smo spremni, atmosfera je nikad bolja. Očekujemo tešku utakmicu i što više naših navijača. Oni su možda kvalitetniji za nijansu, ali mislim da će borba i srce presuditi, kao i lani. Idemo po pobjedu – rekao je Bartulić.

Barbarić: Uvijek ćemo na kraju čestitati boljem

Spreman za komentar je bio i predsjednik današnjih domaćina, Vinko Barbarić.

– Tu utakmicu igramo kao i svaku. Lopta je okrugla i neka pobijedi bolji, spretniji i sretniji. Čestitat ćemo na kraju uvijek boljem – kaže Barbarić.

Svjestan je da se ipak radi o niželigaškim ekipama, stoga je umjeren u najavi.

– Mi smo amaterski klub i nikad se ne zna do zadnje minute tko će doći na utakmicu. 99% njih radi tako da se nadamo da će nas bit dovoljan broj za početi i završiti utakmicu, ali nikad se ne zna. Zadnju utakmicu nam nisu došla oba golmana za utakmicu protiv Tekstilca. Morao nam je braniti momak koji praktički godinu dana nije trenirao.

Na kraju je kazao:

– Uvijek imamo ambiciju svaku utakmicu pobijediti. Ne igramo da izgubimo, nego da pobijedimo – zaključio je Barbarić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
6
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime