Velik interes za Emmett tehniku za pse: Sigurna metoda mišićnog opuštanja koja može povećati pokretljivost i unaprijediti ravnotežu ljubimca

Radi se o jedinstvenoj tehnici čiji je osnivač Ross Emmett. Međunarodno je priznata i koristi se u više od 40 zemalja svijeta

U Trogiru je proteklog vikenda održana edukacija Emmett tehnike za pse radi osposobljavanja što većeg broja terapeuta na području Dalmacije. Predavanje je održala instruktorica Natalija Nakić Divković iz Pule koja je po struci fizioterapeutkinja te radi Emmett sa psima i ljudima.


Što kada vam kažu “bolje je uspavati ljubimca nego da pati”? Sve više vlasnika se odlučuje na ovu bezbolnu terapiju

EMMETT za životinje je nježna i sigurna metoda mišićnog opuštanja koja može povećati pokretljivost i unaprijediti ravnotežu. Radi se o jedinstvenoj tehnici čiji je osnivač Ross Emmett. Međunarodno je priznata i koristi se u više od 40 zemalja svijeta. U Emmett tehnici primjenjuje se lagani pritisak prstima na određene točke, zvane Emmett točke. Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju izazvanu pritiskom prsta, a mozak reagira slanjem na periferiju nove upute koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela. Može se reći da tijelo reagira poput današnjih pametnih telefona na dodirnom zaslonu i mijenja svoju funkciju ovisno o vrsti primjene. Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena.

Interes od Zadra do Splita

– Zadovoljna sam odazivom ljudi u Trogiru, obuci je pristupila prekrasna grupa ljubitelja pasa koji su voljni učiti ovu tehniku. Došli su iz raznih mjesta npr. Trogira, Zadra, Splita, Solina… Od 2012. Emmett tehnika za pse dobro je prihvaćena od strane fizioterapeutske struke, a u Hrvatskoj je počela 2017. Prošle godine imali smo prvi tečaj u Trogiru, a ovo je nastavak edukacije. Za biti Emmett terapeut za pse ne treba nikakvo predznanje o anatomiji psa niti morate biti veterinar ili slične medicinske struke jer je to vještina koja se uči. Za šest do osam tjedana održat ćemo drugi modul – kazala nam je Natalija Nakić Divković.

– Vlasnica sam ženke vučjaka koja dugo ima problema sa zadnjim nogama. Zbog nje sam se i prijavila na edukaciju. Voljela bih proći svih pet modula i postati Emmet terapeut za životinje – zaključuje Lara Vulić iz Splita.


Raste broj Emmett terapeuta

– Zadovoljan sam brojem polaznika i veseli me što ćemo povećati broj Emmett terapeuta za pse u Dalmaciji. Trenutno je jedan kolega iz Splita završio svih pet modula, ali kroz nekoliko mjeseci bit će ih više, među kojima sam i ja. Imam već 10-ak pasa na tretmanu – naglašava fizioterapeut Teo Radić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime