Hrvatski školarci su danas krenuli u novu školsku godinu.

Poseban razlog za slavlje ima općina Dugi Rat, odnosno Osnovna škola Jesenice, koja je, kao četvrta u našoj županiji, dobila program produženog boravka u školi.

Otvaranju učionice svečano je nazočio župan Blaženko Boban, koji je uručio i ček za nabavku školske opreme.

– Danas je jedan od najljepših dana, a poglavito onima koji po prvi puta ulaze u školske klupe. U Splitsko-dalmatinskoj županiji radi se o 4.416 djece. Njima je današnji dan posebno sretan. Noćas vjerojatno nisu spavali od uzbuđenja. Uostalom, kao i ja, zbog druge sretne okolnosti, rekao je na početku obraćanja Boban.

Nije propustio istaknuti važnost realizacije ovog projekta

– Danas u Dugom Ratu obilježavamo početak školske godine 2019./20. i šaljemo poruku svim učenicima, nastavnicima, profesorima, roditeljima, mentorima i svima koji su povezani uz školstvo. Dugi Rat kreće s cjelodnevnim boravkom, a oni su jedna od četiri koje imaju ovaj program. Uz njih, imamo Bijaće u Kaštelima, Ninčeviće u Solinu te Imotski.

Moram zahvaliti Općini Dugi Rat što sudjeluje u ovome s 50% troškova i na to pozivam sve ostale kolege i prijatelje iz lokalnih zajednica da se pridruže takvim aktivnostima. Isto tako Dugoraćanima objavljujem vijest da ćemo do konca ovog mjeseca raspisati natječaj za dogradnju sportske dvorane u Dugom Ratu, nastavio je župan i tako najavio još jedan veliki projekt koji će se realizirati na području ove Općine.“Djeco, pazite na sebe”

– Želim ipak svima poslati poruku, posebno djeci. Pazite na sebe. Na taj način ste sačuvali i sebe i svoju obitelj, prijatelje i sve oko sebe. Sačuvali ste cijelu zajednicu. Poštovani djelatnici, neka djeca nikako ne osjete ako vas neko tišti, ako imate nekakav problem. Radite profesionalno na dobrobit djece i zajednice i na tome vam veliko hvala.

Posebam apel šaljem vozačima. Uvijek vodite računa da uz vaše vozilo u pokretu postoje neki koji se sigurno ne mogu oduprijeti sili vašeg automobila. Usporite i pomozite djeci, posebno najmanjim prvašićima, da sretno stignu u školu, a i vrate se domovima.

Neka je svima sretno i da svi u borbi za što kvalitetniji uspjeh, na neki način dodaju svoj doprinos kako bi cijela zajednica cvjetala znanjem na području naše županije, zaključio je obraćanje župan Boban.

Živko Dropuljić, ravnatelj OŠ Jesenice, brojčano je opisao projekt.

– Pripreme su obavljene, a ova školska godina je malo i posebna. S jedne strane, uvodi se kurikularna reforma, a s druge, mi otvaramo program produženog boravka u školi. Realizirali smo dogovor u strani sa Županijom i općinom Dugi Rat. Današnja donacija iznosi oko 10.000 kuna. To je dodatak koji ćemo dobiti za dodatno opremanje. Inače, vrijednost radova koje smo obavili je 170.000 kuna, rekao je Dropuljić.