Danas se u Zadvarju otvara manifestacija “Božićne dveri”. Ona je zadnjih nekoliko godina izrasla u prvorazredni društveni događaj Dalmatinske zagore u hladnijem dijelu godine.

Noćas je Zadvarje zabijelilo malo snijega, ceste su očišćene, snježni dekor u okolici “Božićnih dveri” samo će učiniti današnje otvaranje još čarobnijim. Na otvaranju nastupa Ozon Band, a bit će upriličeno i kuhanje pravog slavonskog čobanca. Cijeli program počinje u 19 sati.

Da je sve spremno za večerašnji spektakl, možete se uvjeriti na fotografijama:

Još je lani prostor pred vatrogasnim domom proširen i u cijelosti natkriven, tako da posjetitelji više nisu prepušteni na milost i nemilost atmosferskih prilika. Svatko tko posjeti božićne kućice ove male općine uvjerit će se u istinitost stihova “kad’ se male ruke slože, sve se može, sve se može…”. Naime, nekolicina entuzijasta uključenih u rad udruge “Športsko društvo Duare” odlučila je svome mjestu podariti “Božićne kućice”. Radi se o događaju kreiranom po uzoru na slična zimska društvena događanja drugdje po Dalmaciji i ostatku zemlje, no sa zavidnom dozom originalnosti i topline kakvu ljudi iz ovog kraja jednostavno posjeduju.

“Kuhano vino, kobasice, fritule, a Slavonci spremaju specijalitet – čobnac”

Ova je vrijedna ekipa volontera pokazala i dokazala da se sjajan društveni događaj može organizirati za “nula kuna”, uz gotovo nikakvu medijsku popraćenost ili promidžbu i da projekt Božićnih kućica ne mora nužno biti vezan uz veće gradove ili obalni dio zemlje.

– Drago mi je i veliko mi je zadovoljstvo da zadvarska mladost već četvrtu godinu radi na organizaciji adventa u Zadvarju kako su ga popularno nazvali ZAdvent.
Ove godine za nas su pripremili pet nezaboravnih noći, program započinje 15. prosinca kad nas zabavlja Grupa Ozon iz Trilja. I ove godine na otvaranju garantiramo sjajan provod uz nezaobilazno kuhano vino, kobasice, fritule, a naši prijatelji iz Slavonije pripremaju svoj specijalitet – čobanac. Ovim putem koristim priliku pozvati sve ljude dobre na Zadvarje, osjetite domaćinsku atmosferu koju će mladi Zadvarjani pripremiti – kazao nam je načelnik Ivan Krželj.

Božićne kućice u Zadvarju svojim su posjetiteljima ponudili piće i hranu po pristupačnim cijenama, a kvaliteta onoga što se može kušati, uvjerili smo se i sami, na zavidnom je nivou. Posjetitelji uživaju u domaćoj pop i rock glazbi. Druženje uz glazbu, dobru spizu i piće traje duboko u noć.

Rekordnih pet dana

Na otvaranju 15. prosinca nastupa Ozon Band, a bit će upriličeno i kuhanje pravog slavonskog čobanca. Cijeli program počinje u 19 sati. Za razliku od razvikanih “Božićnih gradova”, u Zadvarju će se adventska događanja u organizaciji Športskog društva Duare zbivati u pet dana. Uz otvaranje, slijede datumi 22.12. (tamburaši i Maraska party uz hostese i nagrade), 23.12. (tamburaši), 25.12. (Božićni party) i 26. prosinca, kada je “Closing party” uz tamburaše i Maraska party.

Cijeli događaj organizira se ispred vatrogasnog doma u centru mjesta. Iako se površinom ne može uspoređivati sa sličnim događajima iz nekih drugih dijelova Dalmacije, usuđujemo se zaključiti da posebnim ambijentom, posjećenošću i atmosferom “Božićne kućice” u Zadvarju konkuriraju za top događaj ovog tipa na našem području.

Kako je bilo zadnje dvije godine, uvjerite se u priloženoj fotogaleriji:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime