Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20:45 po hrvatskom vremenu) na stadionu Dragao u Portu protiv Portugala igra prvu utakmicu nove sezone Lige nacija uoči koje tradicija nalaže oprez. Portugalska momčad posljednji je put na domaćem terenu doživjela poraz u rujnu 2014. godine (Albanija 0:1), a Hrvatska u pet dosadašnjih međusobnih susreta s Portugalcima nijednom nije osjetila slast pobjede. Redom, u skupini Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. godine (0:3), trima prijateljskim utakmicama (Coimbra 0:2, Ženeva 0:1, Faro 1:1) i u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine (0:1).

– Nesretni poraz od Portugala na prvoj prepreci u nokaut fazi europske smotre u Francuskoj prije četiri godine u tom je trenutku ostavio traga. Kako i ne bi, jer… Sve je bilo sjajno do te kobne 117. minute u Lensu. Vatrene su obasipali komplimentima, Europa i divili su se momčadi koja je igrala najljepši i najbolji nogomet u prvom krugu natjecanja, u zadnjem kolu kojega je sa znatno pomlađenom momčadi bez petorice stožernih prvotimaca u Bordeauxu svladala aktualne dvostruke uzastopne europske prvake Španjolce, koji su prije te utakmice posljednji poraz na Euru doživjeli 2004. godine u Portugalu!? U Lensu i Francuskoj nedostajalo je malo sportske sreće, za utjehu je ostala činjenica da je Hrvatska poražena od europskih prvaka – napisali su na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Na HNS stranicama piše da su se vremena promijenila, Vatreni su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije dvije godine naplatili svu tugu koja ih je proganjala još od onog bolnog poraza od Turske u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Austriji 2008. godine. Srebrna medalja kao najveće dostignuće hrvatskog nogometa i sporta u njegovoj povijesti ima toliku težinu da se danas više nitko protiv Hrvatske ne može smatrati favoritom. Čak ni Portugal s Cristianom Ronaldom na domaćem terenu, navode.

Maske na licima, testiranja na koronavirus česta koliko i treninzi, stroge epidemiološke mjere u hotelima, na aerodromima i stadionima. I u nogometu je na snazi “novo normalno”. Neka i pobjede Hrvatske nad Portugalom postanu “novo normalno”, priopćili su iz HNS-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime