U nedjelju navečer je u splitskom HNK održano 24. izdanje već tradicionalne “Večeri francuske šansone“. To međunarodno natjecanje mladih pjevača već četvrtinu stoljeća jedno je od omiljenijih glazbeno-kulturnih događanja u našemu gradu čemu svjedoči veliki interes publike iz godine u godinu.

Ova glazbena večer je najiščekivaniji događaj bogatog programa 25. “Dana francuskog jezika i kulture” koji su ove godine trajali od od 25.10 do danas. Bilo je tu predavanja, filma, izložbi, mode i naravno, glazbe.

Večer su pjesmom otvorili Ana Opačak i Ivo Perkušić koji su osim glazbenih gostiju bili i voditeljski par večeri, a službeni dio otvorile su predsjednica Prokulture – Split, utemeljiteljica “Dana francuskog jezika i kulture” i izaslanica Predsjednice RH u frankofoniji Nansi Ivanišević i počasna konzulica Republike Francuske u Splitu Charlotte Nicollet koja je pozdravila prisutne s nekoliko rečenica na hrvatskom čime je izmamila pljesak publike.

U prvom dijelu večeri nastupili su mladi izvođači iz Hrvatske i predstvanik partnerskog festivala iz Rumunjske. Po ocjeni žirija prvu nagradu stipendiju učenja jezika u Francuskoj osvojio je sjajni mladi Lovro Rimac iz Samobora, a po ocjeni splitske publike prvu nagradu je osvojio izvrsni Roko Blažević iz Splita kojega upravo gledamo na malim ekranima u glazbenom showu „Zvijezde“. Obojicu mladića zasigurno čeka zvjezdana budućnost.

U gostujućem dijelu nastupili su samo neki od ponajboljih nagrađenih iz prethodnih godina, među njima Jelena Radan, Ana Opačak, Tajana Pavičević, Kristina Nuić Prka, Ivana Pinčić i Ema Kuzmanić Balić. Bila je ovo još jedna prava francuska glazbena poslastica na splitski način.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime