Splićani su danas ostali ugodno iznenađeni kada su na Prokurativama ugledali ‘gigantskog’ Mišu Kovača od 2,5 metra koji u prepoznatljivoj pozi s raširenim rukama ‘pozdravlja’ sugrađane.

Prokurative, pozornica mnogih kulturnih zbivanja u gradu pod Marjanom nije bez razloga izabrana za ovaj ‘performance’ jer se upravo tamo više od pedeset godina održava jedan od naših najstarijih glazbenih festivala – Splitski festival, gdje je Mišo 1971. godine pobijedio s pjesmom ‘Proplakat će zora’, koja se prodala u više od 300.000 primjeraka.

Zatim, 1977. godine s klapom Maslina i pjesmom ‘Noćas ćemo zemlji k’o materi reći’ još jednom osvaja Grand prix na Splitskom festivalu, a nakon pobjede na istom festivalu 1980. godine donosi odluku da više neće nastupati na festivalima.

Za koncertom vlada ogroman interes, a pitanje dana kada će Spaladium Arena biti rasprodana.Ulaznice za koncert koji ne smijete propustiti su u prodaji putem sustava Eventim i Croatia Tickets i to po cijeni: 99 kuna za parter te 129 kuna za tribine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime