VAPAJ ZA SPAS KLIME Hvarski učenici organizirali ekološki prosvjed: “Zašto učimo za budućnost koju nemamo?”

Povorka prosvjednika kretala se od Dolca, preko rive, do Arsenala

Hvarski srednjoškolci danas u vlastitoj organizaciji prosvjedovali za spas klime i savjesnog postupanja prema prirodi. Njima su se pridružili i osnovnoškolci te nekolicina građana. Cijeli događaj podržao je Savez PlatFORma Hvar.


Povorka prosvjednika kretala se od Dolca, preko rive, do Arsenala, a građani su im pljeskali. Učenici su nosili transparente “Zašto učimo za budućnost koju nemamo”, “No plastic please” i sl.

Romano Malečić je 18-godišnji maturant.

– Okupili smo se zato da naglasimo kolika je važnost klime, klimatskih promjena i globalnog zatopljenja koja se čitavo vrijeme zapravo negira. Ne želimo sami sebi priznati koliko je situacija alarmantna – kaže nam Romano otkrivši kakva je ekološka svijest na našim otocima.

– Mijenja se na bolje s mlađim generacijama. Starije generacije nisu toliko osviještene, ali mlađe generacije, zahvaljujući sve boljem školovanju, napreduju.

Uveli smo odvajanje otpada, ali ono toliko ne funkcionira koliko se očekivalo da će funkcionirati.Saša Paduan, ravnatelj srednje škole Hvar, ponosan je na svoje učenike.

– Radi se na ekološkom osvješćivanju i podizanju ekološke svijesti kod učeničke populacije i izrazito sam zadovoljan i podržavam ovakve akcije – kazao nam je ravnatelj.Savez PlatFORma Hvar podržao je današnji prosvjed.

– Pružili smo im marketinšku potporu i logističku potporu. Oduševio nas je njihov entuzijazam i osviještenost. Kontinuirano radimo na aktivnijem društvu tako da nam je ovo fenomenalna akcija kojom u svakom pogledu osvještavamo – kaže Nena Kolak.

– Danas smo tu da ljudima pokažemo koliko je zapravo važno ovo – rekla nam je Stela Milišaj.

– Želimo ljude potaknuti da djeluju na individualnoj bazi. Individualac zaista može napraviti jako puno i to ljudi trebaju znati, ali i način kako nešto napraviti – kaže nam Ida Zaninović.

Bravo za mlade Hvarane!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime