UŽIVO Mostaši žestoko udaraju po HDZ-u, nazivaju ih prostitutkama i političkim kartelom

Novi ministru danas se predstavljaju u Saboru, a tijekom dana očekuje se glasanje o njima

Gustim rasporedom započeo je radni dan u Saboru. Prije sjednice koja počinje u 9.30 sastao se Klub zastupnika i HDZ-a i SDP-a, do devet sati stigli su i smijeniti Anku Mrak Taritaš s čela Odbora za graditeljstvo. Danas će premijer Andrej Plenković predstaviti i nove ministre te će se zastupnici izjasniti o njima glasanjem.


Oko 9,30 započela je sjednica Sabora, no već tradicionalno odmah su zatražene stanke. Zbog aktualno-političke situacije stanke su zatražili Most, Živi zid i SDP, piše tportal.

Izjavu je dao premijer Plenković:

– Drago mi je da smo danas ovdje kolega Štromar i ja. HDZ i HNS su usuglasile nekoliko ključnih programskih točaka i načela. Potpisalo smo jutros taj dokument kao određenu platformu po kojoj HNS ulazi u Hrvatsku Vladu. Milim da smo dogovorom s našim dosadašnjim partnerima uz podršku HNS-a osigurali normalnu parlamentarnu većinu. Zahvaljujem se kolegi Štromaru na suradnji, otvorenosti i na odgovornosti a ta je odgovornost ključna poruka koja je vodila HDZ i HNS da učinimo iskorak kao još jedan dokaz transformativnih poteza i koje pokazuju da se uobičajene europske prakse mogu vidjeti na Hrvatskoj političkoj sceni. Vjerujem da će se nakon današnjeg dana i Vlada i Sabor vratiti u normalne okvire djelovanja – kazao je premijer.

Pred novinare je izašao i Predrag Štromar koji je Plenkovića nazivao Andrej te je izrazio vjeru da će ova Vlada opstati do kraja mandata.


– Drago mi ja da danas radimo koaliciju koja će donijeti dobrobit građanuima. HNS unosi svoje vrijednosti u Vladu. Pokušat ćemo depolitizirati obrazovanje i ja mislim d aće mo u tome uspjeti. Još uvijek smo u rovovima, razmišljamo. Stabilnost Vlade garantira stabilnost društva.To ćemo, ja sam siguran, Andrej i ja napraviti. Ja sam siguran da ćemo opstati. Vjerujem u dosta ljudi iz ovog HDZ-a – kaže Štromar.

Božo Petrov žestoko je nastupio u Saboru nakon stanke. ‘Slušam mantru,  laži i izgovore da bi se skrio kriminal, izgovore da se nastavi politika kakvu su apostoli Hrvatske provodili 20 godina Javnost je svjedočila dnu dna’, krenuo je Petrov.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/PetrovBozo/videos/719969721508665/” bottom=”30″]

‘Istjerali smo ih na čistac, na vidjelo. Svaki izgovor je smiješan, svaki izgovor vrijeđa zdrav razum. Nećete se ni jedni ni drugi oprati ni da se stotinama godina po vama prelijevaju vodopadi bistre Jane’, kaže Petrov.

‘Kad bi Hrvatska mogla pričati, vrisnula bi da joj više ne pomažete. Nakon svega što ste morali progutati da biste sjedili u tim foteljama, nešto je moralo otpasti – obraz. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će politika biti prostitutka. Nismo svi isti, postoje pošteni i postoje prostitutke’, zaključio je Petrov.

Zastupnici su izglasali tko će u Saboru zamijeniti Darka Milinovića i Ivana Anušića, koji su postali župani pa više ne mogu sjediti u Saboru.

Rasprava je krenula kada se trebalo izglasati početak mirovanja mandata bivšem predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku.

Prvi se javio Mostov Nikola Grmoja, koji je podsjetio na Vrdoljakove statuse na društvenim mrežama u kojima je upravo Mostov zastupnika optuživao da laže kada je govorio o koaliciji HNS-a i HDZ-a. ‘Ćao Nikola, tako je završio status. Pa ćao, Ivane’, rekao je Grmoja. Dodao je da su HNS i HDZ ispod stola pregovarali od veljače.

Ovdje se radi o pritisku DORH-a, prvo na Sauchu, a onda na Vrdoljaka, uvjerava Grmoja. ‘Sjetite se Vrdoljakovog intervjua da mu Petrov visi s represivnim aparatom’, rekao je Grmoja.

U pojedinačnoj raspravi javio se Mostov Miro Bulj. ‘Jandroković je isto bio i Sanaderu i Kosor, a bio bi i ISIL-u’, rekao je Bulj.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0