USPRKOS OLUJNOM MORU Helikopter niti lučka kapetanija nisu mogli stići do otoka, hitnu pomoć preveli Jadrolinijini trajekti

Osim što se Jadrolinijina pouzdana flota spremno odaziva na pomoć u nemogućim vremenskim uvjetima, posada na brodovima obučena je i spremna za nepredvidive situacije


Foto: Vedran Šegić

U nedjelju 6. prosinca, na blagdan zaštitnika pomoraca, svetog Nikole, zbog nevremena u prekidu su bile gotovo sve brodske, brzobrodske te trajektne linije duž jadranske obale.


U nedjeljno je jutro tako trajekt Krk, po nemogućim vremenskim uvjetima, zaplovio iz Merga prema Valbiski prevozeći vozilo hitne pomoći. Istoga dana u večernjim satima trajekt Biokovo je na putovanju iz Rogača prema Splitu prevezao hitnu pomoć po uvjetima u kojima niti helikopter niti lučka kapetanija nisu mogli stići do otoka.

Nedjeljne izvanredne plovidbe, koje su se sretno odvile uz zaštitu svetog Nikole, nisu iznimka niti prvi put da spas otočanima stiže u obliku bijele flote. Samo tjedan dana ranije, kada je jadranska magistrala bila zatvorena zbog snažnih udara bure, Jadrolinijin je trajekt iz Lopara za Valbisku, jedinim mogućim putem do kopna, preveo hitnu pomoć, izvijestila je Jadrolinija.

Osim što se Jadrolinijina pouzdana flota spremno odaziva na pomoć u nemogućim vremenskim uvjetima, posada na brodovima obučena je i spremna za nepredvidive situacije. Prošloga je tjedna tako posada katamarana Novalja pružila prvu pomoć putniku koji se tijekom putovanja onesvijestio.

Jadrolinija je ponosna na svoju posadu koja hrabro prihvaća sve izazove koje njihov nepredvidiv posao pred njih stavlja. Od savladavanja svih vremenskih uvjeta do pomoći putnicima, Jadrolinija ostaje pouzdana veza, sigurna pomoć i žila kucavica jadranske obale.

Moja reakcija na članak je...
Vau
31
Haha
1
Hagić
9
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime