Nakon velikog uspjeha prvog Uskrsnog Oldtimer Promo Toura u Rogoznici, u organizaciji časopisa „Oldtimer Club” i Marina Frapa Resorta, a uz podršku Turističke zajednica grada Rogoznica, drugo izdanje održati će se tijekom uskrsnog vikenda 20. i 21. travnja.

Ono što ovu manifestaciju razlikuje od drugih jest to što ovdje nije važan kronometar, nego su važni druženje, enogastro užitci, upoznavanje krajolika i upozoravanje na očuvanje povijesne baštine.

Nastao iz strasti prema automobilima, umjetnosti, dizajnu i ljepoti u najširem smislu, ovaj događaj odaje počast inovacijama, naporima, obrtništvu, hrabrosti, vještini i strasti koja je pratila povijest razvoja automobila. Među prijavljenim automobilima organizator je odabrao
sudionike ovogodišnjeg izdanja koje sada poprima međunarodni karakter.

Oko 35 izvanrednih vozila svjedočiti će o povijesti razvoja automobila i dizajna, a najstariji među njima biti će Dodge Roadster iz 1924. godine. Bit će tu više automobila marke Porsche, a istaknuti ćemo i Mercedes W 186 Adenauer 300b iz 1954. godine. Proslavit će se i 120 godina Fiata i to s više različitih modela koji pokrivaju razdoblje od 1937. do 1987. godine. Među njima se ističe raritetni Fiat Ghia 1500 GTI iz 1962. godine. Svi automobili natjecati će se za nagradu Best of Show koja se dodjeljuje prema izboru sudionika – vlasnika oldtimer vozila.

Program obuhvaća različite aktivnosti i svečanosti kao što su izložba vozila, tradicionalni uskrsni doručak s delicijama koje su pripremili brojni rogoznički ugostitelji, promotivna kulturno povijesna vožnja, prigodni večernji program, proglašenje pobjednika itd. Naravno, svi posjetitelji Rogoznice i Marina Frapa Resorta moći će uživati u pogledu na ove vrijedne povijesne dragulje, a moći će ih vidjeti u vrijeme tradicionalnog uskrsnog doručka na rogozničkoj rivi gdje će se upriličiti izložba oldtajmera te u popodnevnim satima na prostoru Marina Frapa Resorta.

Ukratko, bit će to dva dana ispunjena baštinom i druženjem, a sve uz prelijepe povijesne automobile te u prekrasnom okruženju Rogoznice i okolice.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime