Ženi (53) osumnjičenoj da je u srpnju ove godine potpalila požar u Dubravi, inače najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj, još jednom je produžen istražni zatvor, dok su ročišta glavne rasprave zakazana za 18. i 19. prosinca, doznajemo na Općinskom sudu u Šibeniku.

VEZANI SADRŽAJI:

STANJE KRITIČNO Vatra na 50 metara od kuća, vatrogasci evakuiraju stanovništvo

– U ovom kaznenom predmetu zakazana su ročišta glavne rasprave za dan 18. i 19. prosinca 2019. godine. Okrivljenici je rješenjem optužnog vijeća ovoga suda produljen istražni zatvor za naredna dva mjeseca – kazala je za ŠibenikIN sutkinja Melina Gulin Pavlaković, glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku.

Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Optužnicu protiv 53-godišnjakinje podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku krajem listopada kada je i predloženo da joj se produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Optužnica je pred šibenskim Općinskim sudom podignuta zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Osumnjičenu se tereti da je 27. srpnja ove godine oko 13:30 sati u Dubravi s ciljem izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti, a požar se uslijed jakog juga brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte. U požaru je izgorjelo ukupno 900 hektara borove šume, a šteta nastala u požaru procijenjena je na 14,7 milijuna kuna.

Inače, osumnjičena 53-godišnjakinja prije dvije je godine uhićena zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, kada je, nakon psihijatrijskog vještačenja, u listopadu 2018. godine otpuštena s liječenja jer joj se ‘stanje značajno poboljšalo’. Nadležni liječnik, psihijatar Odjela psihijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, je 31. listopada 2018. godine izvijestio Županijski sud u Šibeniku da se akutno psihičko stanje 53-godišnjakinje značajno poboljšalo i nije podnesen prijedlog za produljenje psihijatrijskog liječenja.

Nakon liječenja, utvrđeno je da je 53-godišnjakinja radno sposobna te je nastavila raditi na naplatnim kućicama u Hrvatskim autocestama (HAC). Tada je utvrđeno i da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a onda je krajem srpnja ove godine ponovno privela šibenska policija zbog sumnje da je izazvala najveći ovogodišnji požar na području Hrvatske.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime