USKORO NAJVEĆA ZIMSKA ČAROLIJA U DALMACIJI Ove subote se otvara spektakularno “Božićno selo” u Gornjem Docu

O uspjehu lanjskog Božićnog sela najbolje govori podatak da je selo u kojem živi 11 stanovnika posjetilo oko 30 tisuća posjetitelja


Sve je spremno za još jedan spektakl u Gornjim Poljicima. U Docu Gornjem, točnije u zaseoku Nart, organizira se drugo izdanje “Božićnog Sela“. Cijelo područje u kojem će se odviti ova zimska manifestacija ukrašeno je s 2,3 milijuna lampica ukupne dužine 48 kilometara.


O uspjehu lanjskog Božićnog sela najbolje govori podatak da je selo u kojem živi 11 stanovnika posjetilo oko 30 tisuća posjetitelja.

Već kada se Božićnom selu približite na desetak kilometara imate dojam kao da je pred vama velegrad od svjetlosti koju noću proizvodi. Bez obzira što će čarolija službeno početi ove subote, posljednjih dana ovdje svraćaju brojni znatiželjnici koji se ne mogu nadiviti trudu uloženom u dekoraciju. A kada se nešto priprema mjesecima, onda rezultat ne izostaje!

Za razliku od lani, dodano je nekoliko novih gastro kućica u kojima će se moći kušati uvijek friška domaća spiza, a više je nego udvostručena površina koja je uređena svjećicama i figurama. Natpis “Božićno selo” sada obasjava vrh brežuljka iznad Narta.

Kako doći do Doca Gornjeg?Preporuka Splićanima: Autocesta Dugopolje – Bisko – Blato n/C, zatim cestom preko Trnbusa, a može se doći i cestom Žrnovnica – Srinjine – Gata – Blato n/C

Od ljama do konja

– Cijelo imanje puno je svijetlećih i živih domaćih životinja. Posjetitelji mogu vidjeti životinje poput dalmatinskih krava buša, ljama, jelenova, konja, pataka, gusaka, paunova, fazana, golubova, magaraca, divljih svinja. Bit će to jedan pravi mali raj za obitelj s djecom – otkriva nam Lučić koji najavljuje veliko otvaranje 30. studenog (subota) u 17 sati.

– Posjetitelji će moći uživati u “Božićnom Selu” do 6. siječnja 2020. U više od mjesec dana moći će se kušati isključivo domaći proizvodi poput kobasica isključivo s OPG-ova, soparnik, fritule, uštipci, kuhano vino, čajevi – govori nam vlasnik imanja Tihomir Lučić i dodaje da će u Nartu biti upriličene i žive jaslice, ali i nova iznenađenja u odnosu na lani.

Mi smo uoči otvaranja posjetili prekrasno Božićno selo, a što je snimio naš fotograf Miroslav Lelas, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime