USKOK blokirao dio imovine Lovre Kuščevića

USKOK Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1.4 milijuna kuna


USKOK je blokirao imovinu koja glasi na bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića te njegovu suprugu Zoranu. Podsjetimo kako Državno odvjetništvo protiv bivšeg ministra u vladi Andreja Plenkovića vodi više postupaka. Prva istraga otvorena je zbog sumnje da je Kuščević kao načelnik Općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana. Nakon toga istraga je više puta bila proširena kako bi uzela u obzir nove slučajeve, piše Index.


USKOK Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1.4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o, a tu su optužbe i za primanje mita od poduzetnika kojem je prvo omogućio prenamjenu u građevinsko zemljište više od 100.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta u uvali Grška, da bi zauzvrat dobio parcelu u toj uvali.

U istrazi USKOK-a su, osim samog Kuščevića, obuhvaćeni supruga Zorana, šogor Ivica Žuvić, Jakša Goić, bivši predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća, pročelnik Svemir Obilinović i poduzetnik Ante Marinović.

Zabilježba blokade imovine vidljiva je u katastru na imovini koja glasi na Lovru Kuščevića te njegovu suprugu Zoranu.

“Rješenje o određivanju privremene mjere radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi, Županijskog suda u Splitu, Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, stoji u katastru.

Famozna kuća u uvali Grška koju je otkrio Index, čime je krenuo i pad jednog od najbližih Plenkovićevih suradnika, koji je bio i politički tajnik HDZ-a, nije pod blokadom USKOK-a. Ta nekretnina glasi na njegova šogora Žuvića.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
4
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime