UPOZORENJE ZA VOZAČE Zbog olujnog vjetra prijeti zatvaranje dijela autoceste

Iz Hrvatskih autocesta poslali su priopćenje za sve vozače koji u nedjelju putuju autocestom A1 od Zagreba prema moru i obrnuto

Iz Hrvatskih autocesta poslali su priopćenje za sve vozače koji u nedjelju putuju autocestom A1 od Zagreba prema moru i obrnuto.


Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) danas su od Državnog hidrometeorološkog zavoda zaprimile prognozu s najavom olujnog vjetra na podvelebitskoj dionici autoceste A1. Prema prognozi DHMZ-a podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim udarima što bi moglo stvoriti poteškoće u prometovanju autocestom, te zatvaranje dionice autoceste za sve ili određene skupine vozila. U slučaju zatvaranja dionice, HAC ONC će u suradnji s policijom isključivati promet s autoceste na obilazne pravce. Želimo istaknuti da zbog radova koje Hrvatske ceste izvode na obilaznim pravcima postoji mogućnost manje protočnosti prometa.

Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja. Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Hrvatski autoklub je izvjestio da vjetar već stvara poteškoće na određenim dionicama cesta.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h) i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0