Uoči blagdana Sv. Duje organizira se velika akcija čišćenja podmorja na Žnjanu

Ekološka akcija “Čistimo da i more slavi“ će se održati 06. svibnja u 16:30 na plaži Žnjan

Proslava blagdana Sv.Duje, zaštitnika grada Splita, dan je kada se svaki stanovnik prisjeti svega onoga što je lijepo u našim životima u gradu pod Marjanom. Na ovaj dan se svi odmaknu od svakodnevice i barem na kratko veličaju našeg zaštitnika i sve što nam je povjerio na čuvanje.


Dok je ovaj dan idealna prilika za spustiti se do Rive i poviriti što ima novog u ponudi na tradicionalnim štandovima, poslušati razne prigodne koncerte, predstave i naravno vatromet, ujedno je i prilika za prisjetiti se svega što bi trebali i mogli odgovornije raditi kako bi sačuvali grad za buduće naraštaje.

Upravo iz ovog razloga, na sebi svojstven način, Udruga Podvodnih Aktivnosti Rostrum i Turistička zajednica grada Splita, odlučili su, uoči slavlja dana našeg zaštitnika, Sv. Duje, organizirati ekološku akciju pod nazivom “Čistimo da i more slavi“ s ciljem uređenja podmorskog dijela naše baštine i nasljeđa.

Ekološka akcija “Čistimo da i more slavi“ koja će se održati 06. svibnja u 16:30 na plaži Žnjan, u organizaciji Udruge Podvodnih Aktivnosti Rostrum i Turističke zajednice, predstavlja zahvalu svemu onome što nam je naš zaštitnik ostavio u nasljeđe ali i upozorenje na važnost očuvanja za nadolazeće generacije.

– Zato ovu Sudamju odazovimo se pozivu Svetog Duje i pokažimo da Sveti Duje nije jedini zaštitnik Splita, nego da je to svatko od nas, poručuju iz Udruge Rostrum i TZ Grada Splita.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime