Nedjelja je donijela velike temperaturne razlike u Dalmaciji. U najtoplijem dijelu dana južnije od Makarske bilo je čak 20 Celzijevih stupnjeva, a na Dinari i Kamešnici padao je snijeg u višim predjelima. U Zagori su temperature također bile relativno niske, u najtoplijem dijelu dana od 9 do 13°C.

Najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji 10.11.2019. (Pljusak.com)

U drugom dijelu dana prestalo je jugo i okrenulo na slab levant i buru. Zatišje je to prije višednevne i snažne južine, a puno toga upućuje da bi sljedeći tjedan u Dalmaciji mogao biti jedan od meteorološki najekstremnijih u ovoj godini. O tome detaljnije čitajte ujutro na našem portalu.

Posljednja 24 sata Dalmacija je bila najkišovitiji dio Hrvatske. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je u Molunatu, 69 litara po kvadratnom metru. Slijede Lovorno 64, Zlarin 45, Zadvarje 43, Prvić 37, Muć 35, Vela Luka i Dol na Hvaru 33, Vid i Kaštel Gomilica 32, Šestanovac 30 itd.

Krajem dana vrijeme se u većini krajeva smirilo, a mnoga obalna područja imala su atraktivan zalazak sunca i lijepe boje predvečerja. Pogledajte što su snimili članovi Crometeo tima…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime