UGODNO IZNENAĐENJE Šibenski ribar kod Žirja snimio igru dupina

Dupini su neko vrijeme plivali oko kočarice, a sretni ribar je sve zabilježio kamerom

Šibenski ribar Petar Baranović je u subotu na pučini na pola puta između Žirja i državne granice sa svoje koče snimio igru dupina. Baranović, inače bivši saborski zastupnik i gradski vijećnik, kaže da uživa u morskom ambijentu i svojoj ribarskoj profesiji, daleko od politike.


– Dupini su puno ugodnije društvo i uživam u ovom ambijentu. Na otvorenom sam moru, na pola puta od Žirja prema granici, rekao bih, daleko od mojih bivših kolega. Sto posto sam posvećen mojoj primarnoj profesiji, a to je ribarstvo, u ovome sam poslu od 19. godine i što da vam kažem, uživam na moru – kazao Baranović za ŠibenikIn.

Dupine susreće često, a kaže i da ih u našem akvatoriju ima više nego što to odgovara ribarima.

– Oni su stabilna populacija i jako su prisutni u našem moru i našem arhipelagu, to mogu reći iz iskustva. Češće ih vidim na otvorenom moru, a svima onima koji bi htjeli da im plivaju oko vikendice poručujem da su dupini dovoljno pametni da bježe od ljudi – kaže Baranović.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/petar.baranovic/videos/10211163943197986/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0