Učenici PŠ Zaostrog četvrtu godinu za redom među najuspješnijim ekolozima

Eko akcija Zeleni korak

U srijedu 28. lipnja učenicima Područne Škole Zaostrog dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša. Mali ekolozi Područne škole Zaostrog četvrtu godinu za redom svojim su angažmanom zaslužili mjesto među deset najuspješnijih škola i nagradu dm-a za doprinos zaštiti okoliša jer je svaki od njih prikupio i reciklirao čak 1,4 tone papira.


U ovogodišnjoj akciji tijekom mjesec dana papir je prikupljalo 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske – što je isto kao da su svi stanovnici Našica i okolnih naselja mjesec dana prikupljali stari papir za recikliranje. Učenici su prikupili i reciklirali čak 252 tone starog papira i tako spasili više od 4.200 stabala.

– Puno je impresivnih brojki koje su tijekom godina obilježile našu akciju Zeleni korak. No, iza tih brojki stoji ono na što smo u dm-u najviše ponosni, a to je entuzijazam malih ekologa koji ne posustaje već šest godina. Veseli nas što su mali ekolozi potaknuli članove svojih obitelji, susjede i prijatelje da im pomognu u prikupljanju starog papira. U ime dm-a zahvaljujem i čestitam učenicima i djelatnicama PŠ Zaostrog što su uloženim trudom i vremenom svima pokazali kako zajedničkim snagama možemo napraviti veliku promjenu – izjavio je Josip Knežević, područni menadžer dm-a.

Najbolji mladi ekolozi 2017. godine koji su osvojili priznanje dm-a pohađaju  OŠ Petar Zrinski (Čabar), OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1.800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0