Učenici OŠ Podgore i Tučepi proizvode humus u sklopu projekta LAG-a!

Djelatnici LAG-a su u sklopu posjeta donijeli kalifornijske gliste koje je donirala Braniteljska zadruga „Patriot“

Projekt „Učinimo otpad korisnim“ se nastavlja, pa su tako i ovaj tjedan predstavnici LAG-a „Adrion“ Iva Mlinjarić i Ante Lendić na čelu s voditeljicom Dragicom Roščić u srijedu, 17. svibnja 2017. posjetili Osnovnu školu Don Mihovila Pavlinovića u Podgori, te Osnovnu školu Tučepi, javlja Makarska Post.


Djelatnici LAG-a su u sklopu posjeta donijeli kalifornijske gliste koje je donirala Braniteljska zadruga „Patriot“, a koje su važne za bržu i kvalitetniju proizvodnju humusa. Kalifornijske gliste su učenici stavili u svoje kompostere čiji je materijal financiran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije iz Programa podizanja razine svijesti o okolišu na području Splitsko-dalmatinske županije, a koje je besplatno izradila Braniteljska zadruga „Zima“ na čelu sa Zoranom Babićem.

Marljivi i svestrani učenici osim što su aktivni u svojim Školskim zadrugama, te osvajaju nagrade za svoje suvenire, proizvode i svoj humus koji će kasnije koristiti u školskim dvorištima za sadnju cvijeća, maslina i ostalih kultura.

Podgorane kao vrsne ribare zanimalo je jesu li gliste dobre za “ješku”, a ravnateljica OŠ Tučepi, Lolita Pašalić rekla je da je kao dijete bila uspješna u pronalaženju glista koje su se koristile za riječni ribolov u Slavoniji gdje je provela djetinjstvo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0