Mate Ćurković, 42-godišnjak iz Suhača koji je uhićen i priveden uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom odnosno paljevine kafića “Pantera” u Ulici Filipa Grabovca te prijetnje vlasniku lokala, “poludio” je zbog toga jer ga je konobarica odbila poslužiti pićem, piše Slobodna Dalmacija.

Tog 26. siječnja dvadesetak minuta prije ponoći, nakon što je završilo radno vrijeme, konobarica Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće koje je naručio na što je on “prodimija”.

Bijesno je vlasniku lokala, koji je u najmu, kazao:”Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš ko sam ja. Večeras ti je zadnji dan da radiš, gorit ćeš, ubit ću te, sve ću zapaliti, ubit ću te, sve će goriti”.

Nakon tih riječi, Ćurković je otišao da bi, kako stoji u prijavi, neposredno nakon toga, u periodu od ponoći do 3.40 sati kada je požar izbio, došao do “Pantere” i silom otvorio vrata ljetne terase. Ušao je u lokal i na sredinu složio dio inventara te ga zapalio, piše Slobodna Dalmacija.

Vatra se ubrzo proširila i zahvatila cijeli objekt. Utvrđeno je da je vlasniku lokala pričinjena šteta od najmanje sto tisuća kuna dok je vlasnik samo objekta oštećen za najmanje 740 tisuća kuna.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime