U vikendici u Posušju Novu godinu čekalo je osam mladih ljudi, svi su imali 18 i 19 godina

Strašna tragedija zavila je u crno cijelu zemlju


Osmero mladih ljudi ugušilo se plinom nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći.


Objavljeni su prvi detalji o strašnoj nesreći. Kako piše Klix, smrtno stradali imali su 18 i 19 godina. Potvrdio je to načelnik MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

Prema njegovim riječima, u vikendici u mjestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživjela.

Smrtno su stradali učenici četvrtih razreda srednje škole i studenti iz Rakitna i Posušja.

“U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi s područja Posušja. U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije”, rekao je za hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Mladići i djevojke su u vikendici čekali Novu godinu. Pronašli su ih mladići i djevojke iz susjedne kuće koji su također tu bili na dočeku.

“U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju”, ispričao je Milan Galić iz policije.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao dati više detalja. Očevid je još u tijeku.

“Osobno ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama koje su izgubile djecu”, kazao je lokalni premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.

Tragedija je policiji prijavljena jutros u 10 sati.

“Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. Razgovarao sam s dežurnom doktoricom, tu je i tužilac, napravit će se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo šta”, kazao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Iz Općine Posušje pozvali su ugostiteljske objekte da obustave rad zbog tragedije koja je ovaj kraj, ali i cijelu BiH zavila u crno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
4
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
162
Grrr
9
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime