Više puta pisali smo o devastacijama u parku Emanuela Vidovića u Splitu. Posljednjih nekoliko mjeseci u jednom od najljepših splitskih parkova demolirane su gotovo sve klupe, a razbijaju se i kamena kanta za otpad. Inače, razbijanje imovine nije jedini “porok” neodgovornih splitskih srednjoškolaca. Često za sobom ostave hrpe smeća i to tik do kante za smeće.

S prvim proljetnim danima krenula je zamjena klupa diljem parka od strane splitskih Parkova i nasada. Tek što je postavljena polovina planiranih klupa, već je krenula devastacija na novim klupama. Bužanje i devastiranje drva, šaranje po friško opituranim površinama, sve se to danas može vidjeti u parku.

Kako nam je javio čitatelj, štetu najčešće rade neodgovorni učenici Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku.

– Nekoliko puta sam ih vidio dok su devastirali javnu imovinu, pokušavao sam ih uloviti. Škola bi trebala više povesti računa o svojim učenicima. Devastirali su drvene klupe, pokušali su i metalne, ali su one nešto izdržljivije. Sad to ovako razbijeno stoji već neko vrijeme. Čini mi se da školu nije briga. Gdje je kućni odgoj ovim mladim ljudima. Mislim da bi postavljanje kamera u park riješilo problem – govori nam čitatelj koji živi u Spinutu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime