U subotu manifestacija “Iz solinskog lonca- što su jeli naši stari”

Riječ je o manifestaciji s oko 1000 posjetitelja, spoju gastronomije i kulture, na prostoru mlinice iz 18.st.

– U ime TZ grada Solina ,grada Solina i Udruge Solinjani, te potporu Županije Splitsko
dalmatinske, TZ Splitsko dalmatinske županije te Podravka d.d., zadovoljstvo nam je najaviti manifestaciju “Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?” koja će se održati u subotu 02.09.2017., sedmu godinu zaredom na prostoru Gašpine mlinice s početkom u 19:00 sati – poručili su iz TZ grada Solina.


Riječ je o gastronomskoj manifestaciji, dobitnici nagrade Simply the best 2014, priznanja za inventivnost u razvoju turističke ponude, koja se svake godine održava u Gašpinoj mlinici, dobitniku plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod, a koja za cilj ima prezentaciju bogate kulturno povijesne baštine, te gastronomskih specijaliteta grada Solina.

U programu će nastupiti veterani KUD-a Salona, Klapa Tamarin iz Vranjica, Solinski bubamarci i Galaxy bend dok će Udruga Solinjani izvesti prezentaciju na temu slastičarne uz degustaciju domaćih kolača (kuglof, kolač s višnjama, jabukama, štrudel mramorni kolač, fritule itd.).

Od 19:00h-20:00h trajat će kulturno glazbeni program, nakon čega će se moći degustirati hrana te uživati u nastupu Galaxy benda u predivnom ambijentu ispred Gašpine mlinice.
U gastronomskom dijelu programa, sudjelovati će udruga Solinjani, veterani KUD-a Salona te restoran „Gašpić“ iz Solina, koji će izvršiti pripremu raznih jela (slastica, brujet od pastrve s purom, manistra na pome, kiseli kupus s mesom, tripice, orzo s pancetom) koje će posjetitelji moći besplatno degustirati.

Riječ je o manifestaciji s oko 1000 posjetitelja, spoju gastronomije i kulture, na prostoru mlinice iz 18.st.

Ulaz na manifestaciju je besplatan.


Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz autobusom iz Splita (ispred kioska Jadrolinije preko puta Turističke palače) u 18:30h te povratak u 23:00h.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0