Ove subote (12. listopada) u Düsseldorfu se održava 69. priredba trenutno vodeće svjetske kickboxing promocije, Gloryja. Glavna borba donosi okršaj za titulu lake kategorije između Marata Grigorijana i Tyjanija Beztatija, no nama će svakako najzanimljiviji biti drugi nastup u promociji trenutno najboljeg hrvatskog teškaša, Antonija Plazibata. Njega čeka okršaj s petim borcem Gloryjeve teškaške ljestvice izazivača, Tomasom Moznym.

Laka kategorija već neko vrijeme glasi za uvjerljivo najuzbudljiviju Gloryjevu diviziju. Marat Grigorian u svibnju je iz petog pokušaja uspio savladati Sitthichaija Sitsongpeenonga (treći put za titulu) te je tako prekinuo dugi niz borca iz Tajlanda, koji je naslov prvaka uspješno obranio šest puta. On za svoju prvu obranu ipak neće imati šesti okršaj protiv Sitthichaija, tj. vjerojatno je i Gloryjevim matchmakerima već dosadilo ugovarati konstantno istu borbu, unatoč tome što su svaki put publici priuštili spektakl. Grigorian će titulu braniti protiv Tyjanija Beztatija iz Maroka koji je već jednom neuspješno napao titulu tijekom gore spomenute serije prošlog prvaka, piše Fightsite.

Glavni program još donosi međusobnu borbu njemačkih teškaša Mihaela Smolika i Mohameda Abdallaha, zatim sudar ponajboljih boraca poluteške, Luisa Tavaresa i Michaela Duuta, borbu srednje kategorije između Yousrija Belgarouia i Ulrika Bokemea te nastup bivšeg izazivača velter kategorije, Yoanna Kongola protiv Dmitrija Menshikova.

Ono nama najzanimljivije dogodit će se na uvodnom “Superfight” programu, koji se inače prenosi putem UFC Fight Pass servisa. Nakon više nego impresivnog debija u Parizu, gdje je odradio fenomenalan meč protiv Nordinea Mahieddinea, Antonio Plazibat dobit će priliku doći do “skalpa” jednog od najboljih boraca u promociji. Tomas Mozny slovački je borac rangiran na petom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije. 202 cm visoki borac s razlogom nosi nadimak “Slovački div”, a u promociji je nastupio četiri puta. Posljednji nastup datira mu u prosincu prošle godine, kad je podijeljenom odlukom bolji od njega bio Jahfarr Wilnis. Borbu prije upisao je pobjedu karijere, savladavši Daniela Škvora. Riječ je o sjajnom tehničaru koji rijetko kad prihvaća otvorenu borbu nego više voli nadmudrivanje sa svojim protivnikom. Vidjet ćemo kako će na to odgovoriti Plazibat koji se već više puta iskazao kao borac koji se najbolje osjeća unutar otvorenih razmjena udaraca sa svojim protivnicima.

Statistika kaže kako je Plazibat u svom prvom meču u promociji unutar devet minuta pogodio čak 153 udarca, a pamtimo i izjavu komentatora da je tempo meča bio kao da gledamo dva borca perolake kategorije. 25-godišnjak iz Solina ovim će putem sigurno pokazati još nešto novih tehnika koje je naučio u dvorani legendarnog Mikea Passeniera. Pobjeda mu donosi nešto čemu se još sredinom ove godine teško mogao i nadati. Mjesto među najboljim teškašima svijeta i priliku da vrlo brzo dođe do borbe za titulu ili mjesta u turniru četvorice boraca za idućeg izazivača, kakve Glory običava organizirati. Superfight Series ove priredbe prema rasporedu započinje u 19 sati te se nastup Plazibata može očekivati nešto iza 20 sati.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime