Subota, 16 siječnja, 2021


U Šibensko-kninskoj županiji 47 novooboljelih, 3 osobe preminule

U šibenskoj bolnici liječi se 36 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru


U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 47 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost tri osobe su preminule, dvije muške osobe starije životne dobi koje su se liječile od COVID-19 infekcije u šibenskoj bolnici i jedna osoba koja se liječila u kninskoj bolnici.


Trenutno je 137 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 36 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 18 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 539 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 213 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 47 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 39 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 27 osoba iz Dubrovnika, pet iz Vele Luke, po četiri iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Korčule i Metkovića. Od spomenutih, tri slučaja utvrđena su među korisnicima Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermoterapia.Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba, od kojih 20 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 29 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 540 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim prijelazima, što je ukupno 165 od početka pandemije.

Od jučer je obrađeno 278 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 927.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime