Zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević jučer je sudjelovao na svečanom otvorenju Državnog stručnog skupa za odgojitelje predškolske djece pod nazivom ”Odgojitelj kao (su)kreator kvalitete odgojno-obrazovnog rada ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje” koji se do 17. travnja održava u Solarisu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na skupu sudjeluje preko 300 odgojno-obrazovnih radnika predškolskih ustanova s cjelokupnog područja Republike Hrvatske. Sudjelujući u programu, sudionici će prepoznati važnost aktivnog preuzimanja profesionalnih uloga u procesima vrednovanja i samovrednovanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada kao pretpostavki promjena u sustavu RPOO, prepoznat će indikatore kvalitete odgojno-obrazovnog procesa, razumjet će važnost timskog pristupa u procesima unaprjeđenja kvalitete odgojno-obrazovnog rada, prepoznat će pretpostavke za ostvarenje kvalitetnih međuljudskih odnosa, unaprjeđivat će vještine razmjene profesionalnih iskustava.

Zamjenik župana u svom pozdravnom govoru okupljenima pohvalio je koncept održavanja skupa koji će, osim stručnog dijela, sadržavati i razmjenu stečenih iskustava sudionika. Sudionicima skupa koji dolaze izvan Šibensko-kninske županije poželio je dobrodošlicu, izrazivši nadu da će u narednim danima obići brojne prirodne i kulturno-povijesne znamenitosti Šibenika i Šibensko-kninske županije te nam se u što skorije vrijeme vratiti kao turisti.

Prigodnim riječima, sudionicima skupa obratio se i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić.

Svečano otvorenje svojim nastupom uveličao je mješoviti zbor Glazbene škole Ivana Lukačića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime