Nakon što je javnosti već predstavljen Amerikanac Hasan Varence, u redove sinjskog prvoligaša stiže i njegov sunarodnjak Naba Echols.

Za razliku od Varencea koji igra pozicije bliže košu, 180 centimetara visoki Echols je čisti razigravač koji dolazi sa sveučilišta Northern Michigan (NCAA 2) u kojem je bio jedan od vodećih igrača s nekoliko individualnih nagrada na razini lige.

U sve četiri godine imao je mjesto startera u momčadi, a posljednju sezonu zaključio je u prosjeku s gotovo 20 koševa, četiri asistencije, tri skoka i jednom ukradenom loptom, a sve to za 35 minuta koliko je provodio na parketu.

Rođen je 1996. godine i ovo će mu biti prvo profesionalno iskustvo, a preporuke za dolazak u Alkar dobio je i od svog sunarodnjaka Nicka Neala koji je prošle sezone bio vodeći u poretku za MVP-a, što mu je donijelo i dobar ugovor u Poljskoj.

Novi Alkarov dvojac je tijekom proteklih godina imao i međusobnih okršaja, ali gledajući sezonske učinke, činjenica je kako su bili lideri svojih momčadi. Echols bi sutra trebao stići u Dubrovnik, nakon čega će obaviti obvezan test na koronavirus i potom se priključiti momčadi.

Alkar je do sada u pravilu imao izvrsna iskustva s Amerikancima koji su se sjajno uklopili u momčad i bili istinska pojačanja, stoga je za nadati se da će i ovaj novi dvojac nastaviti gdje su oni prije stali, donosi Ferata.

Nova sezona, ako ne bude odgoda i problema s koronavirusom, trebala bi početi 19. rujna kada u Sinj na megdan Alkaru stiže, u odnosu na sezonu ranije, prilično redizajnirana i pojačana Dubrava.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime