Primošten bi do 2023. godine trebao dobiti hotelski kompleks s desne strane od napuštenog i devastiranog hotela Marina Lučica prema brdu Gaj sa 250 hotelskih soba, apartmana sa 100 soba, 30 luksuznih vila i pratećim sportsko-turističkim sadržajima, najavljeno je početkom ovog tjedna na prezentaciji projekta koji podržava i Općina Primošten.

Kompleks će se zvati ‘Prim Bay Resort’, a kako je rečeno na prezentaciji prošlog ponedjeljka, prostirao bi se na otprilike 51.000 metara četvornih. Primošten bi tim kompleksom dobio novih 1.170 smještajnih kapaciteta.

Najavljeno je da bi planirani početak radova trebao krenuti u četvrtom kvartalu 2020. godine, a prvo otvaranje bi slijedilo već na ljeto 2022. dok bi se cjelokupan projekt realizirao 2023. godine.

Investitor u projekt je društvo M.L. Bay Development d.o.o., osnivač kojeg je Christoph Traunig. Projekti, u kojima sudjeluje Traunig, svaki put imaju različite strukture financiranja i uključuju različite financijske partnere, a njihova imena se na njihov zahtjev obično ne objavljuju. Radi se isključivo o financijskim partnerima koji ne donose nikakve operativne odluke u projektima.

Sa svojim partnerom je Traunig uspješno završio projekte vrijedne više od milijardu eura u srednjoj i istočnoj Europi obavljajući različite funkcije. Na području turističko-ugostiteljske djelatnosti, a posebno u Zadarsko-Splitskoj regiji, odigrali su odlučujuću ulogu u svim fazama razvoja, između ostalog u Falkensteiner Punta Skala Resort-u i u Radisson Blu Split.

Traunig je i suvlasnik Poslovnog parka Zagreb u Svetoj Nedjelji, najvećem modernom ‘State-of-the-art’ logističkom parku u Hrvatskoj, piše ŠibenikIN.

– Općina Primošten sto posto stoji iza ovog projekta, a uz pomoć investitora riješit ćemo i 25 milijuna kuna vrijednu kanalizacijsku mrežu na tom području. Potpise prvih ugovora i raspisivanje natječaja očekujem uskoro – kaže Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime