U ponoć istječe rok za predaju izbornih lista

Posljednji dan primanja kandidatura protječe u gužvi, danas je 14. dan zaprimanja.

Još samo do ponoći stranke i koalicije mogu predati izborne liste u Državno izborno povjerenstvo. A kao i obično, posljednjeg je dana najveća gužva.


Većina stranaka dostavila je svoje kandidacijske liste.

Skrojene su liste, definirana su 154 imena, ima poznatih lica i imena, ali iznenađenja su Stevo Culej, Božidar Kalmeta i Miro Kovač. Sva trojica će biti na posljednjem, 14. mjestu u svojim izbornim jedinicama. Time je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković htio poslati poruku uključivosti, piše HRT.

Posljednji dan primanja kandidatura protječe u gužvi, danas je 14. dan zaprimanja, rekla je Ana Lovrin, potpredsjednica DIP-a.

– Mi smo do sada zaprimili kandidature od tridesetak predlagatelja, otprilike, preko 80 kandidacijskih lista i 14 kandidatura u 12. izbornoj jedinici. Samo u današnjem danu očekujemo oko 30. Imamo još najava. Dakle, do ponoći smo tu.

– Nije nužno da mi odmah provjeravamo kandidaturu, ali tko god da preda, bit će zaprimljena. U roku od 48 sati DIP će utvrditi pravovaljanost i objaviti zbirne liste pravovaljanih kandidatura, kada službeno i počinje kampanja. Očekujemo to tijekom četvrtka u prijepodnevnim satima, rekla je.


Koliko se poštuju pravila i epidemiološke mjere, Lovrin je rekla da se DIP toga pridržava, a isto zahtijevaju i od svih podnositelja kandidatura i da nema nikakvih problema.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime