U pet godina proračun Općine Klis učetvorostručen: Doznajte koga je sve uoči Božića obradovao načelnik Vetma

Na 6. sjednici Općinskog vijeća velikom većinom glasova usvojen je proračun Općine Klis za 2018. godinu

Općina Klis je 2013. godine imala proračun od 13 milijuna kuna, a u 2018. čak 55 millijuna.


Na 6. sjednici Općinskog vijeća velikom većinom glasova usvojen je proračun Općine Klis za 2018. godinu. Ukupno je predviđeno preko 55 milijuna kuna prihoda za projekte na području cijele općine Klis.

– Odlučili smo da prodajom imovine kupujemo drugu imovinu za javne potrebe te time napravimo ozbiljne intervencije u prostoru. Iz EU fondova financirat ćemo izgradnju infrastrukture, a sav prihod od naših građana vraćamo upravo njima, kroz subvencioniranje vrtića, javnog prijevoza, te financiranje civilnog sektora i socijalnog programa. – rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Napominje kako se na području Klisa očekuju projekti koji ne prolaze kroz lokalni proračun. Kampus u Klisu, vrijedan desetke milijuna eura te projekt sekundarne kanalizacije vrijedan 35 mil. kuna kao i tunel kroz Kozjak koji izlazi u Vučevici, na samom rubu ove općine.

– Proračun je realan i ne predviđa oko 10 mil. kuna projekata koji spremno čekaju otvaranje natječaja. Taj dio rješavat ćemo rebalansom kroz 2018. Sama provedba cijelog proračuna bit će izazov, ali to su slatke brige.- zaključio je Jakov Vetma.

Inače, Vetma je na svome Facebooku uputio posebnu čestitku:Dragi studenti, sretan vam Božić! Uplaćene su dvije stipendije na vaše račune.
Dragi umirovljenici, nezaposleni i invalidi Domovinskog rata, sretan vam Božić! Podijeljeni su bonovi u vrijednosti 200 kuna.
Dragi djelatnici javnih radova, sretan vam Božić! Isplaćene su vam božićnice u iznosu od 1500 kuna.
Dragi djelatnici civilnog sektora, sretan vam Božić! Isplaćena su sredstva prema svim udrugama za 2017.
Dragi partneri Općine Klis, sretan vam Božić! Plaćeni su mnogi računi za radove i usluge koje ste nam osigurali.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0